Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 23:53

Εθελοντικές δράσεις από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού

Δύο σημαντικές εθελοντικές δράσεις καθαρισμού και δεντροφυτεύεσεων θα διοργανωθούν τα απογεύματα της Πέμπτης και της Παρασκευής 17 & 18 Ιουνίου αντίστοιχα, με πρωτοβουλία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ζηρού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που λόγω καιρικών συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκαν. Η μία θα γίνει στον Αθλότοπο Θεσπρωτικού και η δεύτερη στο Καστρί Ριζοβουνίου.

Ειδικότερα: Εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πρόληψη για την COVID-19 την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 και ώρα 17.00 το ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού «Το Μελίσσι» σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, την Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού και τους Συλλόγους Α.Γ.Ο.Θ., Μορφωτικό και τον Σύλλογο Γυναικών, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου στον Αθλότοπο (Εργατικές Κατοικίες), ενός χώρου που αποτελεί σημείο αναφοράς και πηγή χαράς, άθλησης και ευεξίας για όλα τα παιδιά της Λάκκας καθότι εκτός από παιδική χαρά λειτουργούν γήπεδα τένις, μπάσκετ, 5Χ5, βόλεϊ, ενώ το δεντρόφυτο πάρκο προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να επιδοθούν σε ομαδικά παιχνίδια που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε παλαιότερα στις γειτονιές και στις αλάνες (κρυφτό, κυνηγητό, μήλα κ.ά.)

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί του Κ.Δ.Α.Π. θα προσθέσουν την εικαστική τους πινελιά ζωγραφίζοντας μαζί με τα παιδιά, τους κάδους που βρίσκονται περιμετρικά.

Την επομένη, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 17.00 σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ριζοβουνίου θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση στον Αρχαιολογικό Χώρο, στο Καστρί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες δράσεις αποτελούν μέρος των συνολικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού και στοχεύουν στο ν’ αγαπήσουν τα παιδιά μέσα από βιωματικές εμπειρίες το περιβάλλον και να κοινωνικοποιηθούν σε μία εποχή που όλοι προσπαθούν να επιστρέψουν στην ‘κανονικότητα’ και ν’ αφήσουν πίσω τον εγκλεισμό και τα συνεπακόλουθα του.

Προηγούμενο Άρθρο

Η TUI ακυρώνει πακέτα διακοπών για Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία

Επόμενο Άρθρο

Από Τετάρτη 16/4 ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...