Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, 15:23

Εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ οι μελέτες για το Διοικητήριο στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας – Υπογραφή παραλαβής και για το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου από το ΤΕΘΑ προς την Περιφέρεια Ηπείρου

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατασκευή διοικητηρίου στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα αποτελεί η έγκριση των σχεδίων ανέγερσης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η απόφαση του ΚΑΣ αποτελούσε ένα δύσκολο κομμάτι δεδομένου ότι η περιοχή αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και η έγκριση ήρθε μετά από σειρά παρεμβάσεων που υποδείχθηκαν προς την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία και υλοποιεί το έργο.

Μια από τις παρεμβάσεις αυτές ήταν και απομάκρυνση του αμιάντου από τα κτίσματα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εγκρίθηκαν ακόμη 100 χιλιάδες ευρώ από την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο.

Επίσης την Παρασκευή παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους του ΤΕΘΑ το πρωτόκολλο παραλαβής του Στρατοπέδου του Αγίου Γεωργίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Καχριμάνης θα ακολουθήσει προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου ο πανέμορφος αυτός χώρος να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς και να αποδοθεί στους πολίτες.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Σε εξοπλισμό για την υλοποίηση του έργου συντήρησης του καθολικού της Ιεράς Μονής Αβάσσου προχωρά η Μητρόπολη Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Συνεργασία του ΕΟΤ Ρουμανίας με τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Έκρηξη Πρέβεζα: Οι καταγγελίες της οικογένειας του 49χρονου νεκρού – Οι σοκαριστικές φωτογραφίες από το ατύχημα στο ίδιο σημείο το 2016

Οι συγγενείς του καταγγέλλουν στο Newpost ότι σχεδόν καθημερινά γυρνούσε με τα μάτια […]