Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, 11:22

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού 2022

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού (World Breastfeeding Week), καθιερώθηκε το 1992 από την διεθνή κοινότητα. Στην Ελλάδα γιορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από το 1996.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2022 επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ικανότητας των φορέων που πρέπει να προστατεύουν, να προωθούν και να υποστηρίζουν τον Μητρικό Θηλασμό σε διάφορα επίπεδα της κοινωνίας.

Η εκστρατεία της WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) το 2022 είναι:  Προάγουμε τον Μητρικό Θηλασμό “Εκπαίδευση και Υποστήριξη” και έχει ως στόχο να ενημερώσει, να εδραιώσει, να εμπλέξει και να κινητοποιήσει  τον Μητρικό Θηλασμό.

Η καλύτερη αρχή της μητρότητας είναι ο θηλασμός. Το προσωπικό της μαιευτικής και παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Πρέβεζας είναι  κατάλληλα εκπαιδευμένο στην υποστήριξη και στην προώθηση του μητρικού θηλασμού. Στέκεται στο πλευρό όλων των νέων γονέων, ώστε να τους υποστηρίξει και να τους καθοδηγήσει στον νέο τους ρόλο.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας έχει λάβει την πιστοποίηση ως φιλικό προς τα βρέφη νοσοκομείο. Ο κυριότερος στόχος  ενός Φιλικού προς τα Βρέφη Νοσοκομείου είναι η ανάπτυξη μιας δυνατής σχέσης μεταξύ μητέρα και νεογνού, καθώς και η ενίσχυση της μέσω του μητρικού θηλασμού. Άλλωστε έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή και τον ακρογωνιαίο λίθο για την υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού.

Με αφορμή τον εορτασμό Της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλες τις έγκυες γυναίκες ότι στο Γ. Ν Πρέβεζας πραγματοποιούνται μαθήματα προετοιμασίας για την γονεικότητα, τον τοκετό και τον θηλασμό, τα οποία διενεργούνται κάθε Τρίτη πρωί (κατόπιν συνεννόησης με τις μαίες της μαιευτικής κλινικής).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2682361282.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Θεσπρωτία: 59 κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) εντοπίστηκαν σε φορτηγό

Επόμενο Άρθρο

Εκλογές για νέο Δ.Σ στη Χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία”- Μέχρι τις 8 Νοεμβρίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...