Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 11:36

Δώρο Χριστουγέννων: Θολό τοπίο για τους εργαζόμενους -Πάει για Φεβρουάριο, Μάρτιο;

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αναφορικά με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Έτσι, μετά τις χθεσινές αντιφατικές δηλώσεις του υπουργού Γ. Βρούτση και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη για τον αν θα υπολογιστεί στα 800 ή στα 534 ευρώσήμερα η δεύτερη σε σειρά δηλώσεων της παρέπεμψε την απόφαση στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, όπως είπε (στο mega): «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια επικοινωνία με το Υπ.Οικονομικών για να δούμε πόσοι έχουν μπει σε αναστολή και για ποια χρονικά διαστήματα μαζί με τους εργαζομένους που θα μπουν και τον Νοέμβριο έτσι ώστε εάν αποφασίσουμε να πάμε σε δώρο επί του ονομαστικού μισθού να δούμε εάν αυτό μπορεί να γίνει δημοσιονομικά».

Λίγο αργότερα (στο θέμα) υποστήριξε ότι: «Για το διάστημα που εργάστηκαν θα λάβουν το Δώρο των Χριστουγέννων όπως σημείωσε η κ . Στρατινάκη, λέγοντας ότι εκκρεμεί η απόφαση για το αν θα πληρωθεί απευθείας από τους εργοδότες ή από το κράτος. Στην πρώτη περίπτωση το κενό θα δοθεί στους εργοδότες για να πιστωθούν τα δώρα διαφορετικά θα πιστωθούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων από το κράτος. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να υπάρχει μια σαφή εικόνα της κατάστασης, να ξεκαθαριστούν οι αριθμοί δηλαδή των εργαζομένων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σωστή επιμέτρηση για το ποιοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή για να έχουμε πλήρη εικόνα για τους ονομαστικούς μισθούς τους».

Δώρο Χριστουγέννων τον Φεβρουάριο, Μάρτιο;

Παράλληλα η κ. Στρατινάκη υποστήριξε ότι:

-Όσοι τεθούν σε αναστολή ολόκληρο το Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

-Στις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων για τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή τον μήνα Νοέμβριο.

Πάντως, αν ακολουθηθεί το «μοντέλο Πάσχα», είναι πιθανόν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε ανατολή να λάβουν το δώρο Χριστουγέννων πολύ αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι το δώρο Πάσχα καταβλήθηκε τον Ιούλιο.  

Προηγούμενο Άρθρο

Νέο θετικό κρούσμα καθηγήτριας στο 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ξεφυλλίστε το νέο φυλλάδιο του ELVIS FAST FOOD

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...