Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 12:19

Δόθηκε σε χρήση χωρίς τα προστατευτικά ο πεζόδρομος της παραλίας της Πρέβεζας

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το τμήμα του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας στο οποίο ολοκληρώθηκε το έργο επισκευής των κρηπιδωμάτων.

Τα προστατευτικά απομακρύνθηκαν κι έτσι η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους.

Οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης των κρηπιδωμάτων έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στο μισό της παραλιακής ζώνης και όχι μόνο αντιμετωπίστηκαν για πρώτη φορά ολοκληρωμένα καθιζήσεις και διαβρώσεις αλλά τοποθετήθηκε νέα πλακόστρωση, επιδαπέδιος φωτισμός, καλαίσθητα παγκάκια καθώς και υποδομές για όμβρια ύδατα και οπτικές ίνες έτσι ώστε να μη χρειαστεί να σκαφτεί και πάλι στο μέλλον η παραλία.

Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι υποδομές για την εξυπηρέτηση των σκαφών καθιστώντας το ακόμη πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες.

Το μεγάλο αυτό έργο προυπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ κατασκευάζεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  Πρέβεζας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ο οποίος μαζί με την Δ/ντρια Τ.Υ του Δήμου κ. Ντίνα Μωραϊτη επισκέφθηκε το ολοκληρωμένο τμήμα της παραλιακής ζώνης ανέφερε:

“Με ιδιαίτερη χαρά δώσαμε σε χρήση τον πεζόδρομο της παραλίας μας ανακατασκευασμένο περίπου στη μισή έκτασή του.

Η διαφορά είναι εμφανής αφού αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη επιτυχία τα προβλήματα των διαβρώσεων και των σπηλαιωμάτων που είχαν προκληθεί στο υποθαλάσσιο κομμάτι και τα οποία σε κάποια σημεία κρίνονταν έως και επικίνδυνα.

Οι εργασίες στο υπόλοιπο κομμάτι θα συνεχιστούν μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία της πόλης.

Η εικόνα που θα παρουσιάζει η παραλία μας μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον “πήχυ” των προσδοκιών και των δυνατοτήτων τουριστικής ανάπτυξης της Πρέβεζας”.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Σκουπίδια Δημοτικό Στάδιο: Άλλος τα πετάει τα σκουπίδια άλλος τα μαζεύει

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Δημάρχου Πρέβεζας στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...