Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 23:52

Δωρεάν στείρωση ποιμενικών σκύλων

Ο Δήμος Ζηρού ενισχύοντας τις δράσεις του για την πρόληψη στην αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και λαμβάνοντας υπόψη ότι  ένας σημαντικός αριθμός αδέσποτων προέρχεται από ανεξέλεγκτες γέννες των ποιμενικών σκύλων, επεκτείνει τη δράση των στειρώσεων και αναλαμβάνει, εκτός των στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς  και το κόστος στειρώσεων ποιμενικών σκύλων των κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Ζηρού και δυσκολεύονται νατο αναλάβουν οι ίδιοι.

Έπειτα από την παρ απάνω απόφαση καλούνται όσοι κτηνοτρόφοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία να καλέσουν στο τηλ.2683 360600 για να προγραμματίσουν τη στείρωση του ποιμενικού σκύλου τους.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με τις δράσεις πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων συντροφιάς  σημειώνουμε ότι για το χρονικό διάστημα απότις αρχές του έτους 2022 και έως την 31.8.2022 πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο μας, 66 στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και 44 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων ενηλίκων και κουταβιών.

Ο Δήμος θα ενημερώνει ανά τακτά διαστήματα την πρόοδο ενεργειών σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ζητά τη συνεργασία και τη συνδρομή όλων προς αυτή την κατεύθυνση. .

Σε κάθε περίπτωση:

  • Ενημερώνουμε τον Δήμο για το αδέσποτο της γειτονιάς μας,
  • Δηλώνουμε συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών ευζωίας αδέσποτων ζώων
  • Υιοθετούμε ένα αδέσποτο.

Συμβάλουμε όλοι στην βελτίωση της καθημερινότητας για εμάς και τα ζώα συντροφιάς.

Για την επιτροπή παρακολούθησης και διαχείρισης αδέσποτων ζώων Δήμου Ζηρού

Ο πρόεδρος

ΓκάρτζιοςΧρήστος

Αντιδήμαρχος


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στη Δ.Ε. Φιλιππιάδας

Επόμενο Άρθρο

Με 8 θέματα συνεδριάζει το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...