Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, 0:51

Δωρεάν γρήγορα τέστ Covid-19 στην Πάργα μέσω αυτοκινήτου από τον ΕΟΔΥ

Την Δευτέρα, 14/12/2020 , από τις  10.00 έως τις  14.00 στο δρόμο έξω από το “Δέσκειο” Γυμνάσιο (στάση λεωφορείου) στην Πάργα, η Κινητή  Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν  δειγματοληψίες σε πολίτες -για ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων Covid-19,  καθώς αυτοί  θα προσέρχονται με τα αυτοκίνητά τους. Πρόκειται για τις δράσεις drive- through ( μέσω αυτοκινήτου) που οργανώνει ο ΕΟΔΥ σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτιστεί.
Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται με τα οχήματα τους, χωρίς να αποβιβαστούν από αυτά, αφού πρώτα αποστείλουν SMS με την επιλογή 1 στο 13033. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, καθώς και να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΑΜΚΑ)  και την αστυνομική τους ταυτότητα. Δίνουν το δείγμα άμεσα και η  διαδικασία δεν υπερβαίνει τα λίγα λεπτά, με το αποτέλεσμα να αποστέλλεται με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μην συνωστίζονται και να αποδέχονται τις οδηγίες της μονάδας ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.
Ο Δήμος Πάργας  θα παρέχει κάθε διευκόλυνση που του έχει  ζητηθεί και καλεί όσους πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν, ακολουθώντας όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να διατηρηθούν τα χαμηλά ποσοστά διάδοσης του ιού στην περιοχή μας. Η δράση ξεκινά από την Πάργα  και  σύντομα θα γίνει και στο Καναλάκι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο ΕΟΔΥ.
Προηγούμενο Άρθρο

Γεωργιάδης – λιανεμπόριο : Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Επόμενο Άρθρο

Διαδικτυακή Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: Οι Εκπαιδευτικές – Ψυχολογικές – Κοινωνικές επιπτώσεις της καραντίνας & της τηλεκπαίδευσης στους μαθητές. Ο ρόλος των γονέων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...