Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, 16:57

Διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση από τον Δήμο Πρέβεζας

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ο Δήμος Πρέβεζας “ανοίγει” την αυλαία των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Την ξεχωριστή αυτή ημέρα για την Πρέβεζα, παραμονή και του εορτασμού του Πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους στις  18:30” μέσω του καναλιού του Δήμου στο youtube, θα μεταδοθεί μια επετειακή διαδικτυακή   εκδήλωση με θέμα: “Προσεγγίζοντας το ποιητικό σύμπαν του Διονύσιου Σολωμού” με ομιλητή τον Κοσμά Κοψάρη διδάκτορ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Αντιγόνη Στρακαντούνα  σε απαγγελία έργων του εθνικού μας ποιητή.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη η δράση αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος παρουσιάζοντας σπουδαία πρόσωπα των Γραμμάτων και των Τεχνών τα ονόματα των οποίων έχουν συνδεθεί με την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://youtu.be/d0iA3yGHmrM

Προηγούμενο Άρθρο

Νοσοκομείο Πρέβεζας: Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε συνοδούς ασθενών

Επόμενο Άρθρο

”Καμία ευθύνη σε εμάς ο δρόμος Πρέβεζα-Μονολίθι” – η απάντηση της Περιφέρειας σε ερώτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου ”Πρέβεζα”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...