Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 11:42

Δημήτρης Παππάς : Μια πετυχημένη δεκαετία για την ΝΔ στην Πρέβεζα

Αιτία αυτού του μικρού αφιερώματος  αποτέλεσε  ο χρόνος που προσέφερε η καραντίνα  covid-19  για τακτοποίηση του αρχείου μας  και αφορμή  οι πρόσφατες εκλογές στη ΝΟΔΕ, αλλά και τα τεκταινόμενα στην γαλάζια πολυκατοικία στην Πρέβεζα.

Η αδιάκοπη και ανιδιοτελής προσφορά στην κοινωνία ενός  γνήσιου και διαχρονικού εργάτη της Παράταξης της ΝΔ αποτελεί κόντρα θέμα στις ανεπιτυχείς προσπάθειες παραγοντίσκων -που «κατοικούν» στο ισόγειο της πολυκατοικίας- να πλήξουν πρόσωπα και θεσμούς των άνω διαμερισμάτων, αναβιώνοντας την ενδοκομματική φαγωμάρα παρελθόντων ετών.Δικαίως ο Δημήτρης (Τάκης) Παππάς, επί σειρά ετών πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας της ΝΔ, έχει ταυτιστεί με την εδραίωση της κομματικής οργάνωσης και την αποχή από την ενδοπαραταξιακή πόλωση, που μάστισε και μαστίζει τον νομό Πρέβεζας.

Μια προσωπικότητα αναγνωρισμένη από  Ρηγίλλης  και  από Πειραιώς, με διαχρονικές φιλίες με ανώτατα κομματικά στελέχη, με αναγνωσιμότητα και κύρος, αποτελεί  σίγουρα τον ορισμό του «πολιτικού όντος», ορισμός που στις μέρες μας χρησιμοποιείται με ευκολία από «νεοφώτιστους»  με διάρκεια φωτοβολίδας στην πολιτική σκηνή. Σημεία των καιρών….

Θυμηθήκαμε  λοιπόν πως επί προεδρίας του Δημήτρη Παππά  τα ποσοστά της  Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2000 και του 2004 ήταν αντίστοιχα με τα ποσοστά που συγκέντρωσε η Παράταξη πανελλαδικά.

Θυμηθήκαμε πως  οι δήμαρχοι σε  Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό, Λούρο, Ζάλογγο, Πρέβεζα, Ανώγειο και κοινότητα Κρανιάς ήταν επιλογές της Νέας  Δημοκρατίας και πως γαλάζια ήταν  και η Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) και η Νομαρχία Πρέβεζας για οκτώ χρόνια.Για πρώτη –ίσως και τελευταία- φορά  με την καθοδήγηση της ΝΟΔΕ και  την προσωπική στρατηγική του κ. Παππά η Κεντροδεξιά είχε την πλειοψηφία σε Τελωνείο, ΙΚΑ, Εργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ, Εφορεία και στα ΤΕΙ ( εποχή Διακοναράκη Νίκου), όπου οι δαπάνες για την μετακίνηση των φοιτητών,  έντυπο υλικό, κιόσκια κτλ, καλύπτονταν αποκλειστικά από τον πρόεδρο, όπως άλλωστε γινόταν και με τα έξοδα της νεολαίας (ΟΝΝΕΔ) αλλά και με τα έξοδα μετακίνησης με το ΚΤΕΛ σε εκδηλώσεις όπως Νταλαμάνι, Αρχάγγελο, Μουσιοτίτσα κ.α.

Στη 10ετή θητεία του Δημήτρη Παππά υπερδιπλασιάστηκαν οι ο τοπικές οργανώσεις ξεπερνώντας τις πενήντα (50) μαζί με τους κατά τόπους κομματικούς πυρήνες, ενώ εκδηλώσεις παραταξιακές αλλά και πολιτιστικές  λάμβαναν χώρα στις έδρες όλων των τότε δήμων, με εκλεκτούς καλεσμένους  από το Κόμμα ή την κυβέρνηση !Εποχή άφησε η διήμερη εκδήλωση σε συνεργασία με το  «Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής » που πραγματοποιήθηκε στο  ξενοδοχείο «Μαργαρώνα»   και τη «Θεοφάνειος Αίθουσα » όπως φυσικά και η πανηγυρική εκδήλωση στο Κέντρο  «Σεντόνια»   όπου ο κ. Παππάς, παρουσία του Γιώργου Αλογοσκούφη τίμησε  όλους τους προέδρους της ΝΟΔΕ:  Χρήστο Πεπόνη,  ΓιώργοΤρυφωνίδη,  Αγαθή Γιάπρου, Βασίλη Μήτσιο, Χρήστο Ματσίρα, Ντίνο Ροντογιάννη,  Ηλία Κατσιμπόκη, Δημήτρη Μανόπουλο,  Δημήτρη Σουμαλέυρη.Σημαντική επίσης πρωτοβουλία του αποτέλεσε η καθιέρωση επισκέψεων  με δώρα ,μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής  Χριστούγεννα  και Πάσχα, σε Νοσοκομείο, ΚΑΠΗ και Γηροκομείο.Ο  Δημήτρης Παππάς πριν ηγηθεί της Νομαρχιακής Οργάνωσης ήταν ήδη γνωστός για την πολιτική του δραστηριότητα αφού είχε διατελέσει  αντιπρόεδρος  ΝΟΔΕ,  νομαρχιακός σύμβουλος, αντιπρόεδρος του  Εμπορικού Επιμελητηρίου, πρόεδρος  Ν.Ε. του ΤΕΕ,  πρόεδρος Δ.Κ.Μ. , αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Τένις κ.α, ήταν δηλαδή ένα πρόσωπο αναγνωρισμένο για τη  μεγάλη κοινωνική προσφορά του, που δεν υπήρξε ποτέ διορισμένος και δεν κατείχε ποτέ θέση με αντιμισθία !

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε δύο στιγμές στην θητεία του που έχουν ιδιαίτερη αξία.

Η πρώτη αφορά σε μία εκλογική διαδικασία  της ΝΟΔΕ στην οποία  ήταν μοναδικός υποψήφιος,  όπου αρνήθηκε την πρόταση να εκλεγεί δια βοής  ζητώντας  σταυρό προτίμησης  από την Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟΣ)  ( μέλη Νομαρχιακής και Τοπικών Οργανώσεων και  προσκείμενοι στη ΝΔ Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι , μέλη του ΔΣ του ΤΕΕ, του Ιατρικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΕΛΜΕ, της ΔΑΚΕ, της ΔΚΜ, Αγροτικών Συνεταιρισμών, Ετεροδημοτών κτλ.).

Η Δεύτερη αφορά στην παράδοση της προεδρίας του όταν ζήτησε από την Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ να οριστεί Επιτροπή οικονομικού ελέγχου (πρόεδρος   Χαραλάμπους, αντιπρόεδρος  Σολδάτος ) η οποία απεφάνθη πως ο απερχόμενος πρόεδρος ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Δημήτριος Παππάς   έχει καλύψει έξοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ της Νομαρχιακής Επιτροπής αφήνοντας μάλιστα και ένα ενδεικτικό ποσό για την νέα διοίκηση.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Δημήτρης Παππάς όταν παρέδωσε την προεδρία της ΝΟΔΕ δεν αποστασιοποιήθηκε αλλά παρέμεινε ενεργός ως  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής  με την ιδιότητα του εκπροσώπου Τεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, γεγονός που φανερώνει πως δεν ήταν αυτοσκοπός  του τα αξιώματα και οι θέσεις αλλά το πάθος για προσφορά.

Κλείνοντας,  προσυπογράφουμε την άποψη που επικρατεί στην συνείδηση των πρεβεζάνων  – Νεοδημοκρατών και μη – ότι ο  Δημήτρης (Τάκης) Παππάς αποτελεί από μόνος του μια πολιτική σχολή !

Σύνταξη- Αρχείο φωτογραφιών

Κώστας Παπαδιώτης

Πηγή: prevezafox.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο του ΠΑΣ Πρέβεζα για την Pizza Mondo

Επόμενο Άρθρο

Μεγάλη νίκη για τη Νικόπολη που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...