«Δεν έχω οξυγόνο»: «Λαοθάλασσα» στην Πρέβεζα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη – (video-pics)

Ημερομηνία:

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (26.01.2025), οικογένειες, σωματεία και σύλλογοι, ξεκίνησαν να δίνουν το παρών μπροστά από τον χώρο των Δικαστηρίων σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε για την τραγωδία των Τεμπών.

Αν και το ραντεβού για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα, ήταν στις 12:00 το πρωί, από τις 11:00, η παραλία της πόλης ξεκίνησε να γεμίζει από κόσμο που ήθελαν να σταθούν στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Με σύνθημα «δεν έχω οξυγόνο», πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους κρατώντας πλακάτ που ζητούν δικαίωση για τα θύματα του δυστυχήματος.

Η Μαρία Καρυστιανού, η πρόεδρος του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023» από το Σύνταγμα όπου βρέθηκε ανακοίνωσε με ανάρτησή της το μεγάλο συλλαλητήριο για τα Τέμπη, μίλησε στις κάμερες με δάκρυα στα μάτια, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται. Μας δίνει απίστευτη δύναμη. Είμαστε πάρα πολλοί. Η φωνή μας λέει ένα πράγμα “κανένα έγκλημα δεν θα μείνει χωρίς τιμωρία ποτέ ξανά”. Ας γίνει η αρχή από το έγκλημα των Τεμπών, να αποδοθεί η δικαιοσύνη», δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στην συγκέντρωση βρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών του δήμου Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας και Κώστας Κύρλας, οι εκπρόσωποι των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ Άννα Γκορόγια και ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κώτσης, πολιτευτές κομμάτων, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων και εκατοντάδες κόσμου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Στέφανος Τζόκας μίλησαν η δημότισσα Ειρήνη Σολδάτου, ο Βαγγέλης Νάνος από το Σωματείο Μισθωτών Γεωτεχνικών, ο Κώστας Κύρλας από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου , ο Γιώργος Πούμπης από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Τατιάνα Ιορδανίδου από την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Πρέβεζας.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Πρεβεζάνα Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα στη Ζάμπια δίπλα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄

Μια ακόμη σημαντική διεθνή παρουσία κατέγραψε η Πρεβεζάνα Ολυμπιονίκης...

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας: Οι μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή του Ωδείου Αθηνών και συγκίνησαν το κοινό (video)

Η Πρέβεζα έδωσε δυναμικό «παρών» στη μεγάλη γιορτή της...

«Βόμβα» με Ζαφειρούδη η Νικόπολη Πρέβεζας – Ο προπονητής των ανόδων αναλαμβάνει το τιμόνι

Με μία κίνηση που προκαλεί αίσθηση στο μπασκετικό στερέωμα...

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής σε μικρής έκτασης φωτιά στο Πυροβολικό Πρέβεζας

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας για...