Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:07

Δήμος Πρέβεζας: Παρουσιάστηκε το Πολιτιστικό πρόγραμμα για το 2022 (βίντεο)

Το πρωΐ της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, παρουσιάστηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα για το 2022, το οποίο περιλαμβάνει Θεατρικές και Μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις και πολλές άλλες που σίγουρα θα καλύψουν όλα τα γούστα.

Στην παρουσιάσει το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, οι ειδικοί σύμβουλοι σε θέματα Πολιτισμού Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου και Σέβη Κονταξή, η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Γιώτα Γεωργάκου και η υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτισμού Δήμητρα Κοψάρη.

Ο Νίκος Γεωργάκος άνοιξε την παρουσίαση τονίζοντας ότι φέτος θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι, όπου ο δήμος θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό των δύο προηγούμενων ετών, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις τόσο στον Δήμο, αλλά και σε Δημοτικά Διαμερίσματα, προσφέροντας τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες διασκέδαση.

Η Ειδική Σύμβουλος Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων λέγοντας τα εξής:

Βιώσαμε και βιώνουμε μια ιδιαίτερη υγειονομική συνθήκη, η οποία μεταξύ άλλων έχει πλήξει και τον πολιτισμό. Φέτος που η κατάσταση έχει δείξει πως εξομαλύνεται, οι φορείς του πολιτισμού έχουν αναπτερωθεί και οι καλλιτέχνες βρίσκουν τους ρυθμούς τους. Ως δήμος δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα με σκοπό να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολιτών, ανάγκες ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης, καλλιέργειας και χαλάρωσης. Με γνώμονα, λοιπόν, αυτή τη σκέψη ήρθαμε σε επαφή με φορείς και συλλόγους της πόλης, συζητήσαμε και συνεχίζουμε να συζητάμε τις ιδέες τους, και τους εντάξαμε πρωταρχικά στο πρόγραμμα. Έπειτα, με κριτήριο την αισθητική και τον σεβασμό στην τέχνη εξετάσαμε ενδελεχώς τις προτάσεις των καλλιτεχνών και οδηγηθήκαμε σε αυτή την τελική επιλογή με σκοπό να καλύψουμε τις πολιτισμικές απαιτήσεις όλων.

Στο πρόγραμμα συμπεριλάβαμε σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, αρχαίο δράμα, παιδικά θέατρα, μουσικές συναυλίες, φεστιβάλ, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλα πολλά. Το πρόγραμμά μας συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται και οι πολίτες θα μπορούν να το παρακολουθούν στην ιστοσελίδα ή την εφαρμογή του Δήμου. Είμαστε βέβαιοι, κι εγώ προσωπικά, πως πολιτισμικά θα ανταμειφθείτε!

Φέτος θα ζήσουμε ένα ξεχωριστό ταξίδι, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της τέχνης και με οδηγούς την μουσική, το θέατρο και την καλλιτεχνική ευαισθησία, θα γεμίσουμε ψυχικά και πνευματικά. Σας καλώ σ’ αυτό το ταξίδι να’ μαστε συνοδοιπόροι, γιατί όσο μαγική και να είναι η διαδρομή, αξία της δίνουν μονάχα οι συνταξιδιώτες!

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο οποίο μπορεί να υπάρξουν και αλλαγές

Δείτε την παρουσίαση έτσι όπως την κατέγραψε η κάμερα του onprevezanews.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συμμετοχή του Δήμου Πάργας στην πανελλαδική άσκηση «Πυρσός 2022»

Επόμενο Άρθρο

Στην Πρέβεζα η Τελική Φάση Σχολικών Αγώνων Πετοσφαίρισης ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Ελλάδας -Κύπρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...