Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 17:10

Δήμος Πάργας: Δώρο ιστορίας στους μαθητές Πρωτοβάθμιας του Δήμου

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Πάργας, προχώρησε σε μία σπάνια κίνηση, που θετικά σχόλια θα μπορούσε να λάβει.

Ένα δώρο σε κάθε μαθητή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ένα τετράδιο όπου στην εισαγωγή του υπάρχει ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά, ο οποίος αναφέρεται στα 200 χρόνια και τον ρόλο της Πάργας στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ ακολουθεί η ιστορία της Πάργας στα χρόνια της Επανάστασης.Η Πάργα.., φρούριο φυσικό και καταφύγιο μεγάλων αγωνιστών της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Ακαρνανίας. Κλέφτες και πολέμαρχοι (Μπουκουβάλας, Λάμπρος Κατσώνης) εγκατέστησαν εδώ τις οικογένειές τους θέλοντας να τις προστατέψουν από πάσα μορφή δουλείας…Η Πάργα από το 1401 και τους Ενετούς, στο 1797 με την Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο και από το 1815 και τη Συνθήκη των Παρισίων μέχρι της 23 Φεβρουαρίου 1913 και την απελευθέρωσή της.

Η ιδέα του εκπληκτικού αυτού δώρου είναι της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πάργας και της προέδρου κα Αγγελικής Ρεπάνη.

Προηγούμενο Άρθρο

Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πότε θα πληρωθεί, πώς θα υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε

Επόμενο Άρθρο

Επέστρεψε στις νίκες με 5αρα απέναντι στον Μύτικα ο ΠΑΣ Πρέβεζα (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...