Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 23:01

Δήμος Ζηρού: Επίσκεψη των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών

Διδακτική επίσκεψη για όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών στην Τ.Κ. Κλεισούρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.  Οι μαθητές, με την θεματική ξενάγηση της αρχαιολόγου της εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κας Ελπίδας Σαλταγιάννη, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του Κάστρου, σημείο στο οποίο, σύμφωνα με τους ιστορικούς, έγιναν δύο σημαντικές μάχες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Τον Οκτώβριο του 1821 έλαβε χώρα η νικηφόρα μάχη στην οποία συμμετείχε ο Στρατηγός ήρωας της ελληνικής επανάστασης Ιωάννης Μακρυγιάννης εναντίον των τουρκικών  δυνάμεων του Χουρσίτ Πασά, ενώ στους  Βαλκανικούς πολέμους, από 23 έως 30 Οκτωβρίου του 1912, κατά την προέλαση του Ελληνικού Στρατού προς τα Ιωάννινα, διεξήχθη μάχη στην περιοχή, με επόμενη εξέλιξη τη μάχη του Μπιζανίου τον Φεβρουάριο του 1913.

Η συγκεκριμένη δράση η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους» του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την Κοινότητα Κλεισούρας.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ζηρού θα συμμετάσχουν στη δράση. Όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επίσκεψη –ξενάγηση στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών, θα πρέπει να κάνουν προκράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 2683029209 / 2683031855 / 698 2157740.

Απαραίτητη θα είναι η επίδειξη self test και η χρήση μάσκας κατά την μετακίνηση στο χώρο και την ξενάγηση.

Για τη μετακίνηση των μαθητών θα δρομολογηθεί πούλμαν το οποίο θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί από το ΚΔΑΠ «Το Μελίσσι» στο Ριζοβούνι με ενδιάμεσο σταθμό το ΚΔΑΠ Φιλιππιάδας.

Προηγούμενο Άρθρο

Πόσοι Πρεβεζάνοι γνωρίζουν σήμερα τον Ανδρέα Κωφό και τον Δημήτριο Τενεκέ;

Επόμενο Άρθρο

Η νέα κλήρωση της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας (Το πρόγραμμα του α’ γύρου)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...