Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, 1:21

Γυναίκες σε Θέσεις Ευθύνης για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Πανδημίας…..

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου, διοργάνωσε στις 10 Μαρτίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες σε Θέσεις Ευθύνης για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Πανδημίας στα ζητήματα Βίας κατά των Γυναικών, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η Γενική Γραμματέας Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών κα Φωτεινή Βρύνα, η Πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου Γιούλα Μητροκώστα. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στον πολύτιμο ρόλο των γυναικών στην κοινωνία αλλά και στο έργο της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου.

Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν επικεντρώθηκαν στην αύξηση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών, την άνοδο των ποσοστών ανεργίας των γυναικών, και εν γένει την ανάσχεση της προώθησης των θεμάτων ισότητας λόγω της πανδημίας.

Οι εισηγητές από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων κα Ευαγγελία Πανάγου και του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων Υ/Α Πασχάλης Παπανικολάου, ανέλυσαν το φαινόμενο της βίας και παρουσίασαν τις δυνατότητες που υπάρχουν αρωγής στα θύματα βίας.

Ο κ. Κυριάκος Λαμπρούσης, δικηγόρος και μέλος της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου, μίλησε για την ποσόστωση των γυναικών και τη συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές και τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η κα Ασημούλα Θανασιά, ελεύθερη επαγγελματίας και μέλος της ΠΕΠΙΣ, ανέλυσε τα θέματα επιχειρηματικότητας των γυναικών και των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Η κα Ευγενία Μπράτη, νομικός, γραμματέας της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου, μίλησε για τον ρόλο των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και τη δυσκολία προώθησης των θεμάτων ισότητας στο περιβάλλον της πανδημίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και κατέθεσαν την άποψή τους, εκπρόσωποι των Περιφερειών Πελοποννήσου και Κρήτης, Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου, Φορέων και Οργανισμών από όλη την επικράτεια.

Στο σύνδεσμό https://youtu.be/_N7SPCPoBdc η Διαδικτυακή Εκδήλωση ΠΕΠΙΣ Ηπείρου παραμένει διαθέσιμη για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.

Προηγούμενο Άρθρο

431 ενεργά κρούσματα στην Ήπειρο – 46 στην Π.Ε Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Εν μέσω πανδημίας 35.000 αγρότες βρίσκονται στο έλεος των εισπρακτικών, λόγω των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...