Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:34

Γιώργος Νίτσας:” Ήρθε η ώρα της “Ανάπτυξης Τώρα” – Μήνυμα υποψηφιότητας για τον Δήμο Πρέβεζας (βίντεο)

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΄΄Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, ξεκινώντας και επίσημα τον προεκλογικό του αγώνα.

Στο μήνυμά του ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας αναφέρει τα εξής:

Συνδημότισσες και συνδημότες

Απευθύνομαι σε εσάς, για να γνωστοποιήσω ότι η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” με εμένα επικεφαλής θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Δήμου Πρέβεζας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου χρόνου.

Εκλογές που με την ψήφο σας και τις επιλογές σας, προσδοκούμε ότι θα φέρουν μία μεγάλη, αυτοδιοικητική, δημοκρατική και  πολιτική αλλαγή στο Δήμο Πρέβεζας

Εκλογές που θα τοποθετήσουν την “Ανάπτυξη Τώρα” στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, για ένα πραγματικά σύγχρονο, μοντέρνο και δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης στο Δήμο Πρέβεζας.

Εγώ και οι συνεργάτες της παράταξής μας, δεν απευθυνόμαστε σήμερα σε εσάς για να επανασυστηθούμε.

Η συνεπής αυτοδιοικητική μου στάση εδώ και δύο δεκαετίες και η συνεπής και δυναμική παρέμβαση της “Ανάπτυξης Τώρα” στα μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου Πρέβεζας,μέσα και έξω από τις αίθουσες του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και η παρουσίαση μίας αξιόπιστης αυτοδιοικητικής αντιπρότασης, είναι γνωστά και έχουν καταγραφεί στη μνήμη και τη συνείδηση των δημοτών.

Το 17% περίπου που πετύχαμε στις τελευταίες εκλογές, ποσοστό που μας τοποθέτησε στην τρίτη θέση στο δημοτικό συμβούλιο με 5 συμβούλους, (ο Δήμαρχοςέχει 6 σήμερα ), απέδειξε την μεγάλη δυναμική των νέων ανθρώπων της πόλης, τη μεγάλη δυναμική της “Ανάπτυξης Τώρα”.

Η πόλωση που δημιούργησαν οι Ευρωεκλογές και  οι εθνικές εκλογές στην προηγούμενη αναμέτρηση, ευνόησε τον κ. Γεωργάκο και την παρέα του, όπως και άλλες παρατάξεις,  ήταν ανασταλτικός παράγοντας για να εκφραστεί ο δημότης ανεπηρέαστος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκτιμούμε ότι αν δεν υπήρχαν οι συγκυρίες αυτές, η ανεξάρτητη δημοτική παράταξή μας θα ήταν πρώτη δύναμη στο Δήμο Πρέβεζας και όλα σήμερα θα ήταν διαφορετικά με εμάς στο “τιμόνι”.

Η ψήφος των δημοτών όμως είναι πάντα σεβαστή.

Παρότι μας προτάθηκε να είμαστε μέλη του σχήματος που θα διοικήσει το Δήμο Πρέβεζας, είμαστε δικαιωμένοι από τις εξελίξεις και από το γεγονός ότι τελικά αρνηθήκαμε στον κ. Γεωργάκο, μιας και επιδίωκε συνεργασία χωρίς καμία προγραμματικήδέσμευση.

Και κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον να γίνει, γιατί η ανεξάρτητη παράταξή μας έχει  αρχές και  αξίες.

Δικαιωνόμαστε από την ίδια την πραγματικότητα.

Ο κ. Γεωργάκος, ενώ πολιτεύθηκε προεκλογικά με τον “μανδύα” του… νέου και άφθαρτου, αποδείχθηκε στην πορεία, πιο παλιός από το παλιό και εκπρόσωπος του πιο παλαιού και “σάπιου” κατεστημένου.

Είναι εκπρόσωπος της πιο βαθιάς συντήρησης, η οποία κρατά τον τόπο δέσμιο σε λογικές του παρελθόντος.

Τα χρόνια της διακυβέρνησης του “Δήμου της Καρδιάς μας”!!! … που βρίσκεται σε διαρκή αρρυθμία …είναι ΄΄χαμένα χρόνια΄΄ για την ανάπτυξη του Δήμου Πρέβεζας και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ήρθε η ώρα για το πραγματικά νέο!

Ήρθε η ώρα για την πολιτική αλλαγή στο Δήμο Πρέβεζας!

Ήρθε η ώρα για μια πραγματική, δημοκρατική, προοδευτική διακυβέρνηση στο Δήμο Πρέβεζας.

Μία διακυβέρνηση που θα δημιουργήσει τις απαραίτητες, προοδευτικές, προγραμματικές συγκλίσεις και θα οδηγήσει τον τόπο στη νέα εποχή.

Ήρθε η ώρα για συνέργειες σε προγραμματική βάση που θα κάνουν αληθινή και πραγματική  πράξη το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” που πρεσβεύει η ανεξάρτητη παράταξή μας.

Ήρθε η ώρα της “Ανάπτυξης Τώρα”!

Και φυσικά το νέο δε θα έρθει με εκπροσώπους της “παλιάς φρουράς” που θέλουν να παραστήσουν τους “σωτήρες”.

Το νέο θα έρθει μέσα από την καινοτόμα και ουσιαστική πρόταση της “Ανάπτυξης Τώρα”, για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στο Δήμο Πρέβεζας.

Θα έρθει μέσα από ένα νέο και ειλικρινές πολιτικό συμβόλαιο τιμής με την κοινωνία.

Η παράταξή μας από τη μία και εσείς από την άλλη, σε ένα Δήμο που θα συνεργάζεται για το καλό όλων, χωρίς αποκλεισμούς.

Μας έχετε δοκιμάσει στην αντιπολίτευση, έχει έρθει η ώρα να μας εμπιστευτείτε και ως δημοτική αρχή.

Δεσμευόμαστε ότι θα καθιερώσουμε ένα νέο μοντέλο εξουσίας, όπου ο δημότης θα είναι πραγματικά συμμέτοχος.

Η αυτοδιοικητική μας πρόταση θα βασίζεται συνοπτικά στους παρακάτω άξονες:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Θέλουμε τον λαό και την κοινωνία συμμέτοχο.

Με ουσιαστική διαβούλευση, απελευθερώνοντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και κάνοντάς τις κοινωνούς στην τοπική διακυβέρνηση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση με τον εκλογικό νόμο Θεοδωρικάκου δημιούργησε ένα αίσθημα αδικίας και μία νοσηρή πραγματικότητα στην αυτοδιοίκηση.

ΕΜΕΙΣ δεσμευόμαστε πως θα εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για συνέργειες εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Η αντίληψή μας είναι μακριά από συγκεντρωτικές λογικές στην εξουσία, βασίζεται στον σεβασμό και τον συγκερασμό απόψεων.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Οι δείκτες αποδεικνύουν πως στο Δήμο Πρέβεζας, η λογική της ανάπτυξης προς όφελος όλων, αποτελεί “κενό γράμμα” για τη δημοτική αρχή και τον κ. Γεωργάκο, η οποία πολιτεύεται χωρίς ουσία και βασίζεται σε “άρτον και θεάματα”.

Θα επικεντρώσουμε την πολιτική μας  σε στρατηγικές ανάπτυξης του Δήμου μας, που θα βασίζεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο, τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που διαθέτει η περιοχή μας, ώστε να επιτευχθεί σταδιακή αύξηση του ΑΕΠ και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και πολλές θέσεις εργασίες.

ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο μεγάλος πλούτος της περιοχής μας είναι η θάλασσα και η γη.

Από εκεί ξεκινούν όλα, αλλά  δυστυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πιστεύουμε στις συνέργειες και την ολιστική προσέγγιση στην οικονομία.

Ο τουρισμός βασίζεται σε τέτοιες λογικές, που αξιοποιούν όλες τις παραγωγικές δυνατότητες ενός τόπου.

Το πλέγμα πολιτικών που θα προτείνουμε θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πολιτισμός θα πρέπει να είναι η “βαριά βιομηχανία” της περιοχής μας.

Είναι πολυεπίπεδο “εργαλείο” ανάπτυξης για το Δήμο Πρέβεζας και πάνω εκεί θα “χτίσουμε” μία από τη βασική στρατηγική μας, αναφορικά με τον τομέα του τουρισμού.

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ

Είναι κάτι που απουσιάζει από το Δήμο Πρέβεζας, σε αντίθεση με    άλλους Δήμους.

Θα αξιοποιήσουμε την μεγάλη γνώση και εμπειρία των υπαλλήλων του  Δήμου Πρέβεζας και με προσεκτικές   και στοχευμένες συνεργασίες θα δρομολογήσουμε σοβαρές αλλαγές, στη δυνατότητα του Δήμου να εκμεταλλεύεται ευρωπαϊκά προγράμματα και να είναι πρωτοπόρος.

Θα φέρουμε κοντά μας όλο το σπουδαίο επιστημονικό δυναμικό που ζει στην Πρέβεζα, αλλά και τους απόδημους Πρεβεζάνους που διαπρέπουν  στην οικουμένη.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Σχεδόν το 50% της στρατηγικής πρότασης που θα παρουσιάσουμε για το “αύριο” της Πρέβεζας θα εστιάζει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της αναβάθμισης της καθημερινότητας.

Με ένα ολιστικό πλάνο αναπλάσεων, πεζοδρομήσεων, “έξυπνων αλλαγών” για τον πολίτη και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον θα “χτίσουμε” την Πρέβεζα του μέλλοντος.

Έναν τόπο που θα χαίρονται κάτοικοι και επισκέπτες.

ΙΣΟΤΗΤΑ

Στο Δήμο μας είναι γνωστό και μεγάλο το πρόβλημα των ενδοδημοτικών ανισοτήτων.

Έχουμε ήδη προτείνει παρεμβάσεις για τα χωριά, που θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε τα χωριά και οι δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου να μην υστερούν σε σχέση με τη δημοτική ενότητα Πρέβεζας.

Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί μου συνδημότες

χάνουμε το μέλλον μας,  χάνουμε  το μέλλον των παιδιών μας και

το μέλλον των παιδιών μας δεν έχουμε το δικαίωμα να τους το στερήσουμε!

Θα είμαστε υπόλογοί, θα είμαστε υπεύθυνοι, θα είμαστε ένοχοι, αν πάλι δεν πράξουμε αυτό που επιτάσσει το συλλογικό συμφέρον!

Σαν ανεξάρτητη δημοτική παράταξη αλλά και ως πρόσωπα δεν χρωστάμε χάρες σε κανέναν, παρά μόνο στον λαό του Δήμου μας.

Το μόνο μας χρέος και μεγάλο μας καθήκον είναι ο τόπος μας και οι άνθρωποι που ζουν σ΄ αυτόν.

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο που θα καθορίζει τις προτεραιότητες με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων της και όχι τις ψηφοθηρικές επιλογές του κάθε παράγοντα.

Με ενημερωμένους δημότες για όλα όσα τους αφορούν.

Με δημοσιότητα για όλα τα έργα και προμήθειες, ώστε όλοι να γνωρίζουν από πριν, την σκοπιμότητα και τις ανάγκες της κάθε επιλογής.

Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αποτελέσουν μικρές κοιτίδες ανάπτυξης, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Μπορούν  να μετεξελιχθούν σε πυλώνες της απαραίτητης παραγωγικής ανασυγκρότησης του δήμου μας.

Αγαπητοί μου συνδημότες,  είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκεί θα παραμείνουμε!

Επιλέγω το χρονικό αυτό σημείο για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, επειδή το θεωρώ μία αρχή!

Μία αρχή για να “ξεδιπλώσουμε” όλη τη στρατηγική μας,  την οργάνωσή μας ως “Ανάπτυξη Τώρα”,  στην πορεία μας προς τη νίκη και την κορυφή το 2023.

Μία νίκη που θα την πετύχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Για το νέο!

Με προγραμματικές συνέργειες, συγκλίσεις που έχουμε κάνειμέχρι σήμερα σαν Ανάπτυξη Τώρα και επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε ακόμη περισσότερες.

Για την πολιτική αλλαγή!

Για την προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση στο Δήμο Πρέβεζας που οραματιζόμαστε.

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε στην κοινωνία της Πρέβεζας με συνέντευξη τύπου ένα καινοτόμο εγχείρημα για την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πρέβεζας. Την οργανωτική δομή μας.

Γιατί το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εμείς το κάνουμε πράξη!

Γεια σας και ευχαριστώ που με ακούσατε!

Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας:

 


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Αναφορά του Στέργιου Γιαννάκη για Παράταση της κατά παρέκκλισης δόμησης γηπέδων στις εκτός σχεδίου περιοχές

Επόμενο Άρθρο

Η ταινία του Μπάμπη Τσόκα ”Zorbas – Βίος και πολιτεία του αληθινού Γιώργη Ζορμπά” θα προβληθεί σε αίθουσα της Αθήνας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...