Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:35

Γιάννης Τέφας: ”Δεχθήκαμε πόλεμο για την ΜΑΡΙΝΑ και μας ζητάνε να πληρώνουμε πράγματα που δεν μας ανήκουν” (video)

Το θέμα ενός οικίσκου της ΔΕΗ που υπάρχει στον κοινόχρηστο χώρο του πάρκιγκ πίσω από την πλατεία Ανδρούτσου, που έφτιαξαν, πλήρωσαν και πληρώνει η ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε, χωρίς να έχει καμ’ια ευθύνη, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το πρωΐ της Παρασκευής.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Γεωργάκος που εισηγήθηκε το θέμα ανέφερε πως υπάρχει ένα όφελος της τάξης των 2.500 ευρώ που είναι χρεωμένη η ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε για αυτό, ευσηγούμενος την μείωση της οφειλής ή την διαδικασία αποπληρωμής μέσω δόσεων.

Κάθε μήνα η ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε πληρώνει το ποσό των 175 ευρώ για τον συγκεκριμένο οικίσκο που είχε τοποθετηθεί για την ανάγκες της ΔΕΗ σε κοινόχρηστο χώρο.

Αν και ήταν στις αρμοδιότητες της προηγούμενης διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου να πληρώσει και να κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος οικίσκος, ωστόσο λόγω του μεγάλου κόστους, το ποσό αυτό καλύφθηκε από την εταιρία της ΜΑΡΙΝΑΣ, η οποία ”καίγονταν” να λειτουργήσει.

Για το θέμα ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, Ευκλείδης Φονταράς, χαρακτήρισε δαιμόνιους επιχειρηματίες τους αδελφούς ΤΕΦΑ και πως δεν θα έπρεπε για έναν τέτοιο ποσό να ζητούν μείωση ή δόσεις.

Από την πλευρά της ΜΑΡΙΝΑΣ Α.Ε, το παρών στην συνεδρίαση έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Τέφας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Φονταρά για τα καλά του λόγια, είπε: ”Εμείς τηρήσαμε ότι είχαμε υπογράψει μέσα στην σύμβαση. Ο συγκεκριμένος οικίσκος έπρεπε να πληρωθεί από την τότε διοίκηση του λιμενικού ταμείου, η οποία αδυνατούσε να καλύψει το ποσό κατασκευής με αποτέλεσμα επειδή θέλαμε να λειτουργήσουμε να το χρεωθούμε εμείς” και συνέχισε: ”δεχθήκαμε ένα εχθρικό κλίμα από την τότε διοίκηση του λιμενικού ταμείου, ήταν αρνητές σε όλα, παντού εμπόδια. Μέχρι να ξεκινήσουμε να λειτουργούμε είχαμε πληρώσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της ΜΑΡΙΝΑΣ, από τα 4 εκατομμύρια έφτασε τα 10 με καθυστερήσεις που δεν ευθυνόμασταν εμείς. Γιατί να συνεχίσουμε να πληρώνουμε κάθε μήνα 175 ευρώ για έναν οικίσκο που είναι σε κοινόχρηστο χώρο, δεν είναι στην δική μας ευθύνη, ενώ κάποιοι άλλοι επαγγελματίες που καλύπτουν δημόσιο χώρο και εισπράτουν από αυτόν να πληρώνουν λιγότερα χρήματα;” ρώτησε.

Ο κ. Τέφας έκανε αναφορά και για το ποσοστό του Λιμενικού Ταμείου που φτάνει το 5% από την εταιρία και ουδέποτε προσπάθησε να κάνει οποιαδήποτε κίνηση για να εισπράτει το κέρδος, ενώ δεν εμφανίστηκε ποτέ σε καμιά γενική συνέλευση ρώτησε τους παρευρισκόμενους.

Το Θέμα θα συζητηθεί εκ νέου μέχρι να αποφασιστεί η λύση που θα δοθεί.

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο κ. Τέφας για το ζήτημα του Οικίσκου.

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Αναβολή του αγώνα Φ.Γ.Σ Πρέβεζας – Ίκαρου Έδεσσας

Επόμενο Άρθρο

ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε: Διεκδικεί 9 εκατομμύρια ευρώ από το Λιμενικό Ταμείο για διαφυγόντα κέρδη (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...