Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 18:49

Γεωργιάδης: Πρώτα η εστίαση και μετά ο τουρισμός – Πότε θα δούμε τραπεζάκια έξω

Ουπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της πολύπαθης εστίασης, λέγοντας ότι εστιατόρια και καφέ μπορούν να ανοίξουν νωρίτερα από τον τουρισμό, δηλαδή, πριν τις 14 Μαΐου που ανοίγει τις πόρτες της η Νο.1 βιομηχανία της χώρας.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί του τουρισμού. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο κατέστησε σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, επεσήμανε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα θα είναι έτοιμη μέχρι τις 10 Μαΐου.

Σχετικά με το λιανεμπόριο δήλωσε πως γίνεται αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταχθεί στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό ενδεχομένως τη Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS στο 13032 των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και υπογράμμισε πως η λογική λέει ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το «υπερόπλο των self test», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας.

Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σχολίασε πως η διαδικασία των self test αυξάνει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Εμβόλια: Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 40 – Ιούνιο οι εμβολιασμοί

Επόμενο Άρθρο

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Σχέδιο για «διαβατήριο» με self test

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...