ΓΑΚ Πρέβεζας: Ευχαριστίες για τη δωρεά ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού

Ημερομηνία:

spot_img

Το Τμήμα ΓΑΚ Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κ. Χρήστο Δημ. Μπέκα, ο οποίος παραχώρησε στην υπηρεσία μας 7 ψηφιοποιημένα έγγραφα τουοικογενειακού του αρχείου, τα οποία χρονολογούνται στον 19ο αιώνα και αφορούν σε κτηματικές διαφορές χωριών που σήμερα ανήκουν στους νομούς Πρέβεζας και Ιωαννίνων.

Η ύπαρξη του συγκεκριμένου αρχείου εγγράφων αποδεικνύει κάτι που κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, ότι δηλαδή διασώζονται σημαντικά αρχειακά τεκμήρια του παρελθόντος σε οικογενειακά αρχεία.

Τα έγγραφα αυτά μπορούν να διαφωτίσουν πτυχές της ιστορίας του τόπου μας, γι’ αυτό διαρκής είναι η προσπάθεια του Τμήματος ΓΑΚ Πρέβεζας να εντοπίζει τέτοιου είδους αρχεία και να συνεργάζεται με τους ιδιώτες που τα κατέχουν, προκειμένου αυτά να ψηφιοποιηθούν και να διατεθούν στην ιστορική έρευνα.

Είναι ευτύχημα το ότι όλο και περισσότεροι ιδιώτες αντιλαμβάνονται τη σημασία της δημοσιοποίησης του υλικού που ευλαβικά διατηρούν στα οικογενειακά τους αρχεία και δέχονται να συνεργαστούν με την υπηρεσία μας, εκ του νόμου εξάλλου αρμόδια για την εποπτεία όχι μόνο των δημόσιων αλλά και των ιδιωτικών αρχείων.

Τα έγγραφα του κ. Μπέκα έχουν παρουσιαστεί στην εφημερίδα «Ρεματιώτικα Νέα» έκδοση του Συλλόγου Ρευματιωτών Πρέβεζας.

Με τη μεσολάβηση του συμπολίτη μας κ. Θωμά Μπέκα, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον κ. Χρήστο Δημ. Μπέκα, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας να χορηγήσει αντίγραφα των εγγράφων στην υπηρεσία μας, προκειμένου να είναι στη διάθεση των ερευνητών.

Κλείνοντας, ευελπιστούμε ότι η ευγενική χειρονομία του κ. Χρήστου Δημ. Μπέκα θα βρει και άλλους μιμητές.

Γι’ αυτό καλούμε όποιον έχει αρχειακά τεκμήρια που σχετίζονται με την ιστορία της περιοχής μας, να επικοινωνήσει μαζί μας για να εξετάσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας μας.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία η «Αναβίωση του Πανηγυριού του Συρράκου» στην Πρέβεζα – Μια βραδιά γεμάτη παράδοση και χορό

Με τεράστια επιτυχία, πλήθος κόσμου και έντονο παραδοσιακό χρώμα...

«Η Κληρονόμος» στην αυλή του Cine Κοκκινιά – Ένα αριστούργημα του κλασικού Χόλιγουντ με 4 Όσκαρ

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00, το Cine Κοκκινιά...

Εσπερινό ΓΕΛ Πρέβεζας-Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής

Από 1 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 08.00 έως 4...

«Κερνάμε Ήπειρο»: Στο πλευρό της τοπικής παραγωγής η Ντίνα Πλιούτα

Την έκθεση «Κερνάμε Ήπειρο», που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου...