Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 17:10

“Βασικές Α’ Βοήθειες – Κάρπα”«Η γνώση σώζει ζωές»

Ο Δήμος Πρέβεζας με στόχο την εκπαίδευση όσο το δυνατό περισσότερων πολιτών στις πρώτες βοήθειες διοργανώνει σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Πρέβεζας σεμινάριο με θέμα:“Βασικές Α’ Βοήθειες – Κάρπα” «Η γνώση σώζει ζωές», τη Μ. Δευτέρα ώρα 10.30 στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλο το προσωπικό του Δήμου Πρέβεζας καθώς και σε όλους τους  Αθλητικούς- Πολιτιστικούς Συλλόγους ενώ οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή και αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας κι απασχόλησης, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε δύσκολες και αιφνιδιαστικές καταστάσεις, που αφορούν στην προστασία ενός συνανθρώπου μας σε περίπτωση πνιγμού από ένα ξένο σώμα-τροφή, ένα χτύπημα από πέσιμο (αιμορραγία, ρινορραγία, καρδιολογικό επεισόδιο), ώστε άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ασθενούς, μέχρι να διακομιστεί σε νοσοκομείο ή να καταφθάσει ειδικός επαγγελματίας υγείας.

Ο Δήμος Πρέβεζας με την πρωτοβουλία του αυτή επιθυμεί να συμβάλλει ενεργά στο κομμάτι της εκπαίδευσης “αξιοποιώντας” το δυναμικό του προσωπικού του αλλά και των συλλόγων της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτισμού -Τμήμα Αθλητισμού  στο τηλέφωνο: 2682025325.

e-mail: athlitismos@dimosprevezas.gr

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Νικόλαος Γεωργάκος

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κ.Κ.Ε – Ανάγκη για ύπαρξη σταθμού ΕΚΑΒ στη Δημοτική Ενότητα Λούρου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Μουσικό σχολείο Πρέβεζας – Ευχαριστήρια επιστολή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...