Βασίλης Κώνστας: ”ΤΟ_ΔΙΣ_εξαμαρτείν του κ. Χασίδη”

Ημερομηνία:

Ο κ. Χασίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού, με τις απαράδεκτες ενέργειές του έχει καταστεί συνυπεύθυνος στις περικοπές μισθών των δύο χαμηλόμισθων εργαζομένων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού και θα σας εξηγήσω γιατί.
1. Στην από 16-9-2020 επιστολή μου προς τον κ. Χασίδη, του είχα επισημάνει ότι αν δεν φέρει για συζήτηση το θέμα της περικοπής των μισθών στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, τότε αυτόματα καθίσταται συνυπεύθυνος.
Ο κ. Χασίδης, αδιαφορώντας για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενες, μετά την μείωση του μισθού τους στο μισό, με ευθύνη βεβαίως της Δημοτικής Αρχής, θεώρησε ασήμαντο το θέμα και δεν το ενέταξε στην ημερήσια διάταξη.
Αυτό ήταν το πρώτο ατόπημα του κ Χασίδη.
2. Στην προ ημερήσιας διάταξης διεξοδική συζήτηση που προκάλεσα και μετά από την επιχειρηματολογία μου, κατέθεσα προς ψήφιση πρόταση επαναφοράς της νομιμότητας και άρσης της αδικίας, δίνοντας στον κ. Χασίδη την ευκαιρία να επανορθώσει για το προηγούμενο ατόπημά του.
Αυτός όμως, παρά το αίτημά μου, αρνήθηκε να θέσει την πρότασή μου σε ψηφοφορία, ως όφειλε να πράξει λόγω της σημαντικότητας του θέματος , αδιαφορώντας για δεύτερη φορά για το μείζον πρόβλημα των εργαζομένων του Δήμου.
Αυτό ήταν το δεύτερο ατόπημα του κ Χασίδη.
Ας έχει υπόψη του ότι,
“το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”
Πέραν αυτών, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχικότητας, μου δήλωσε με στόμφο πως ακόμη και τα σχετικά έγγραφα που είχα αιτηθεί από τις 16-9-2020, να μας χορηγηθούν μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης ώστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ενημερωθούν και να διαμορφώσουν άποψη, θα μου τα χορηγήσει πολύ αργότερα και μάλιστα την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, δηλαδή στις 16-10-2020, αποδεικνύοντας πόσο απαξιωτικά συμπεριφέρεται στους Δημοτικούς Συμβούλους.
Είναι καιρός να αντιληφθεί ο κ. Χασίδης ότι, ο ρόλος του, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να διαφυλάτει το κύρος του Σώματος, να προστατεύει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου, να φέρει προς συζήτηση όλα τα σημαντικά θέματα των Δημοτών και όχι να ευθυγραμμίζεται με την αυταρχική πολιτική του Δημάρχου και με τις αντιεργατικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απολαυστικός ο Διονύσης Ζάχος στην Πρέβεζα – Γέμισε το Κηποθέατρο με γέλιο, σάτιρα και… προσφορά

Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη γέλιο, σάτιρα, μουσική και κοινωνική...

Γιώργος Νίτσα;ς: Η Αυτοδιοίκηση είναι στάση ζωής – Οι αξίες είναι η πυξίδα της δημόσιας ευθύνης

Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι την ανάγκη να σταματήσεις για...

Δύο καλλιτεχνικές διαδρομές συναντιούνται στην Πρέβεζα – Έκθεση ζωγραφικής των Κώστα Καλέντζη και Δέσποινας Μωυσίδου

Μια ξεχωριστή εικαστική συνάντηση φιλοξενείται στην Πρέβεζα από τις...

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Πρέβεζας από τη Γραμματεία Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πρέβεζας

Με επίκεντρο την κοινωνική προσφορά και τη στήριξη των...