Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 17:13

Βασίλης Κώνστας: ”Προσφιλή τακτική της Δημοτικής Αρχής να μην δίνει καμία εξήγηση για τίποτα…”

Δύο από τα θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που συζητήθηκαν κατά την 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού στη συνεδρίαση της Πέμπτης 13 Μαΐου 2021 ήταν τα παρακάτω:

  1. Φωτοβολταϊκά στην περιοχή μεταξύ Κρανιάς-Τύριας-Θεσπρωτικού.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν συμπεριέλαβε για συζήτηση και τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για ίδιας φύσεως εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ανωγείου.

Κατά την προσφιλή της τακτική η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμία εξήγηση για την μη συμπερίληψή τους.

Μετά από έντονη συζήτηση ελήφθη ομόφωνη απόφαση εναντίον της κατασκευής του έργου εκτάσεως 3.000 στρεμμάτων σε μια περιοχή καθαρά κτηνοτροφική αλλά η στάση του Δημάρχου ήταν τουλάχιστον περίεργη.

Στην τοποθέτησή του άφησε ανοιχτά παράθυρα για μελλοντικές εγκαταστάσεις, εάν αυτές θα είναι μικρότερου μεγέθους.

Τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης με επενδύσεις αυτού του είδους, οι οποίες όμως μόνο ανάπτυξη δεν έχουν φέρει όπου έχουν τοποθετηθεί.

Ας κάνει τον κόπο να δει τι ακριβώς συμβαίνει στην νότια Εύβοια όπου λόγω των ανεμογεννητριών οι κάτοικοι τρέχουν να πουλήσουν τα σπίτια τους όσο, όσο, γιατί η διαβίωσή τους εκεί έχει γίνει αφόρητη και θέλουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αλλά ούτε αγοραστές δεν βρίσκουν ακόμη και σε αυτές τις εξευτελιστικές τιμές.

Αυτή την ανάπτυξη ονειρεύεται και σχεδιάζει για τον τόπο μας ο Δήμαρχος Ζηρού;

Οι Δημότες έχουν πει ήδη ένα πολλαπλό και βροντερό όχι, αυτός γιατί επιμένει;

  1. Επιδότηση των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού.

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού επιδοτήθηκαν με το ποσό των 61.609 € παρότι το αρχικό ποσό που είχε προϋπολογίσει το υπουργείο ήταν 98.000 €.

Μεγάλη η διαφορά και γι αυτό, με τον συνάδελφο της Λαϊκής Συσπείρωσης προσπαθήσαμε να βγάλουμε μια άκρη.

Αυτό που διαπιστώθηκε από τις ερωτήσεις μας και τις απαντήσεις που πήραμε είναι ότι, το ποσό των 98.000€ είχε υπολογιστεί από το Υπουργείο με βάση τον αριθμό των τεσσάρων (4) εκπαιδευτικών και για πλήρες ωράριο εργασίας αυτών.

Από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο, περιέκοψε το ωράριο των δύο (2) εξ αυτών κατά το ήμισυ, φυσικό είναι το πιστωθέν ποσό να είναι σημαντικά μικρότερο του προϋπολογισθέντος.

Από τον Σεπτέμβριο είχα αναφερθεί επανηλλειμένα τόσο στην παράνομη περικοπή των αποδοχών των δύο υπαλλήλων όσο και στον κίνδυνο που υπήρχε να χαθούν χρήματα από την επιδότηση λόγω ακριβώς της μείωσης του ωραρίου τους και είχα ζητήσει να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση για να μην υπάρξει κανένα περεταίρω πρόβλημα.

Όμως δεν εισακούστηκα από την Δημοτική Αρχή και μάλιστα ο τότε πρόεδρος της κοινωφελούς είχε διαβεβαιώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αλλά δυστυχώς γι αυτόν και περισσότερο για τον Δήμο μας, ήρθαν τα γεγονότα να τον διαψεύσουν.

Τι κατάφεραν οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής με μια αδικαιολόγητη, αλλοπρόσαλλη και αντεργατική απόφαση που πήραν;

Κατάφεραν το πρωτοφανές, να υποστούν οικονομική ζημιά ταυτόχρονα και οι δύο εργαζόμενες των ΚΔΑΠ και τα ίδια τα ΚΔΑΠ.

Τους αξίζει ένα βραβείο. Εύγε !!!

Κ ώ ν σ τ α ς   Β α σ ί λ ε ι ο ς

Αντιστράτηγος  Π.Σ. ε.α.
Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ζηρού

Προηγούμενο Άρθρο

Κρεπερί ΤΡΑΜ: Αλμυρή ή γλυκιά, η επιλογή είναι δική σας…

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 16 Μαΐου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...