Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 20:10

Βασίλειος Κώνστας: ”Λάσπη στον ανεμιστήρα”

Πριν από μερικές ημέρες, ένας Δημοτικός Σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Χριστοδούλου, προέβη σε μια χυδαία, προσβλητική και ολοκληρωτικά συκοφαντική επίθεση εναντίον μου, μέσω μιας προσωπικής ανάρτησής του.

Όλες αυτές τις ημέρες που πέρασαν, όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα καμια αιτία που να δικαιολογεί αυτή την κατάπτυστη ενέργειά του.

Το μόνο που απομένει είναι να υποθέσω πως, όποιος δεν έχει προτάσεις και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε πολιτικό επίπεδο, αδιαφορεί παντελώς για τον πολιτικό πολιτισμό και καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο “Λάσπη στον ανεμιστήρα” και ότι κολλήσει.

Ο λόγος που με οδήγησε στην συγκεκριμένη ανάρτηση, είναι η υποχρέωση που αισθάνομαι πως έχω, αποδομώντας τα όσα κατάπτυστα και συκοφαντικά αναγράφει, να προστατεύσω το θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, από την ηθικά άθλια και πολιτικά επικίνδυνη ενέργεια του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου.

Γνωρίζω ότι, λόγω του περιεχομένου της δικής του ανάρτησης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσω το επιθυμητό επίπεδο στη δική μου απάντηση, γι αυτό, αν σε κάποια σημεία φανώ σκληρός απέναντι στους υπεύθυνους αυτής της αήθους επίθεσης είναι γιατί δεν έχω άλλη επιλογή.

Απαντώντας λοιπόν στον εν λόγω Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος μάλιστα διατείνεται ότι εκπροσωπεί όλη την παράταξή του, έχω να καταθέσω τα εξής.

 1. Είμαι πεπεισμένος ότι την συγκεκριμένη ανάρτηση δεν την έγραψε ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος, γιατί, ένας άνθρωπος που τόσους μήνες δεν έχει καταφέρει να καταθέσει μια ολοκληρωμένη άποψη εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά γενική ομολογία δεν έχει την ικανότητα να συντάξει ένα τόσο μακροσκελές κείμενο, εκτός και αν συνέβη κάποιο θαύμα.

Επειδή όμως τέτοιου είδους θαύματα δεν συμβαίνουν καθημερινά, γι αυτό είναι προφανές, ιδιαίτερα σε εμάς που γνωρίζουμε τα εσωτερικά της παράταξης, ότι την ανάρτηση συνέταξε ο επί πληρωμή συκοφάντης της παράταξής του και του την έδωσε έτοιμη για να τη δημοσιεύσει.

Από την στιγμή όμως που την δημοσίευσε, σημαίνει ότι την υιοθετεί και γι αυτό τον θεωρώ ως κύριο υπεύθυνο για το περιεχόμενό της.

Την ίδια ευθύνη βεβαίως φέρει και ο επικεφαλής της παράταξης, γιατί δεν νοείται η συγκεκριμένη ενέργεια να μην τελεί υπό την έγκρισή του, εκτός πια και αν έχει χάσει τον έλεγχο της παράταξής του.

Με τον συντάκτη της ανάρτησης, αυτό το θρασύδειλο ανθρωπάκι που κρύβεται ως τυφλοπόντικας για να αποφύγει τις συνέπειες και χρησιμοποιεί έναν αχυράνθρωπο για να εφαρμόσει τη συκοφαντική τακτική του θα ασχοληθώ όταν και αν βρει το θάρρος να αφήσει την κρυψώνα του και βγει στην επιφάνεια.

 1. Παρά τον αρχικό ισχυρισμό του, ότι ηγείται κάποιας ομάδας αλλά και την μετέπειτα δήλωσή του ότι εκπροσωπεί όλη την παράταξη, με μια απλή ματιά στο μέσο που την ανήρτησε, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ομάδα που ο ίδιος αναφέρει καθώς και η εξουσιοδότηση από την παράταξη, υπάρχουν μόνο στη φαντασία του.

Εσκεμμένα άφησα να περάσει μια εβδομάδα πριν απαντήσω για να διαπιστώσω πόσοι και ποιοι θα τον ακολουθήσουν στον ηθικό κατήφορο που έχει πάρει.

Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα και την ενέργειά του αυτή έχει επιδοκιμάσει μόνο ένας Δημοτικός Σύμβουλος, ο γνωστός γόνος που προέρχεται από το σόι όπου θεωρούν την παράταξη ιδιοκτησία τους και όλα τα υπόλοιπα μέλη, υπηρέτες τους.

Προς τιμήν τους, όλοι οι υπόλοιποι Σύμβουλοι της παράταξης, φαίνεται ότι δεν τον ακολουθούν και αυτό είναι ίσως το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα.

 1. Επειδή τελεί υπό πλήρη σύγχυση, του προτείνω, όταν και άν κάποια στιγμή καθαρίσει το μυαλό του, να ξαναδιαβάσει τις αναρτήσεις μου και τότε θα διαπιστώσει ότι ουδέποτε έχω προσβάλλει κάποιον Δημοτικό Σύμβουλο και όλες οι πολιτικές αναφορές μου γίνονται μόνο στο πρόσωπο του επικεφαλής του, γιατί θεωρώ ότι αυτός, λόγω θέσης, έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για όσα κάνει ή δεν κάνει η παράταξή του.
 2. Προφανώς ενοχλημένος από την αποδοχή που βρίσκουν οι απόψεις μου σε μεγάλο πλήθος των Δημοτών και αδυνατώντας να πράξει και αυτός το ίδιο, βαφτίζει ως προσπάθεια παραπλάνησης την υγιή σχέση επικοινωνίας που έχω αναπτύξει με πολλούς συνδημότες μου.

Να είναι σίγουρος ότι, αν οι Δημότες διέκριναν εκ μέρους μου την παραμικρή προσπάθεια παραπλάνησής τους θα μου είχαν γυρίσει ήδη την πλάτη.

Τον πληροφορώ όμως ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και κάθε μέρα που περνάει αυξάνουν όλο και περισσότερο οι Δημότες που επικοινωνούν μαζί μου και ταυτόχρονα πυκνώνουν οι φωνές που μου δηλώνουν την απογοήτευσή τους για το έλλειμμα αντιπολίτευσης που εμφανίζει η παράταξή του με ευθύνη τόσο του επικεφαλής όσο και του ιδίου, μιας και θέλει να παίξει τον ρόλο του υπαρχηγού, αλλά όμως, με τι προσόντα…;

 1. Επειδή με ρωτάει ευθέως, αν είμαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, του απαντάω κι εγώ ευθέως.

Ναι, είμαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, με εντολές που έχω πάρει από τους εκατοντάδες Δημότες που με εμπιστεύθηκαν, με στήριξαν, με ψήφισαν και μου έδωσαν την εξουσιοδότηση να τους εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού αγωνιζόμενος για τα συμφέροντά τους και το γενικότερο καλό του Δήμου.

 1. Σχετικά με τα περί πουλήματος, ευεργεσίας και αχαριστίας που αναφέρει, πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει μια και καλή αυτή η κατάσταση για να διαπιστώσουν και οι Δημότες ποιος έχει φερθεί αχάριστα και ποιος όχι.

Αν δεν θυμάται ο ίδιος, ας ρωτήσει τον επικεφαλής του, να του πει, ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο, ο επικεφαλής του, αποκαλούσε τον Στρατηγό, δηλαδή εμένα, ως το βαρύ χαρτί και ως την αιχμή του δόρατος της παράταξής του.

Εγώ βεβαίως, ως ένας μεταξύ ίσων, κάνοντας έναν έντιμο αγώνα, όπως και πολλοί άλλοι αξιόλογοι συνυποψηφιοί μου, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και τον βοηθήσαμε με όλες τις δυνάμεις μας στην προσπάθειά του να εκλεγεί Δήμαρχος.

Καταφέραμε να τον οδηγήσουμε στην τελική ευθεία της διεκδίκησης, όπου, σε μια καθαρά προσωπική μονομαχία, έχασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τον αντίπαλό του και αυτό δείχνει πολλά τόσο για την αποδοχή του από τον κόσμο όσο και για τις προσωπικές του δυνατότητές.

Το πραγματικό του πρόσωπο όμως, ο επικεφαλής της πρώην παράταξής μου το φανέρωσε αμέσως μετά τις εκλογές, όταν διαπίστωσε ότι δεν θα είμαι υποχείριό του και τότε άρχισε να με διαβάλει και να με συκοφαντεί χαρακτηρίζοντάς με ως το μοναδικό πρόβλημα της παράταξης και πως χωρίς εμένα αυτή θα δούλευε στην εντέλεια.

Πέραν εμού όμως, φέρθηκε αχάριστα και στο σύνολο των συνυποψηφίων μου που δεν εκλέχθηκαν, γιατί μετεκλογικά τους αγνόησε εντελώς, δεν τους ρώτησε καν και όρισε ως μέλη επιτροπών κάποιους πολίτες άσχετους με την παράταξη αλλά δικούς του κολλητούς.

Αυτό ήταν το πρώτο σημείο διαφωνίας μας, γιατί εγώ είχα εντελώς αντίθετη άποψη και ζήτησα στις συγκεκριμένες θέσεις να ορισθούν μη εκλεγμένοι υποψήφιοι οι οποίοι τόσα πολλά είχαν προσφέρει τόσο στην παράταξη όσο και στον ίδιο προσωπικά.

Αυτά είναι γεγονότα που τα έχω αναφέρει από τον Φεβρουάριο στην επιστολή παραίτησής μου και τα οποία ουδέποτε έχουν διαψευσθεί.

Ευτυχώς οι Δημότες διαθέτουν και νου και κρίση και μπορούν να καταλάβουν ποιός πούλησε ποιόν, ποιός ευεργετήθηκε και από ποιόν αλλά και ποιος τελικά αποδείχθηκε εξαιρετικά αχάριστος.

 1. Όσον αφορά τα συκοφαντικώς αναγραφόμενα για τις προαγωγές μου, δείχνουν την πλήρη άγνοια του τρόπου αξιολόγησης των Αξιωματικών και ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος, είναι εξαιρετικά ασήμαντος για να προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο το Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο θα πρέπει να του γνωρίσω ότι χαίρει της συντριπτικής αποδοχής και εκτίμησης από το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού.

Επειδή προφανώς δεν γνωρίζει θα τον ενημερώσω ότι, τους βαθμούς μου ως Ανώτατος Αξιωματικός, μου τους χορήγησε το Δευτεροβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων το οποίο αποτελείται από τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, από Στρατηγό του ΓΕΕΘΑ και από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η προσπάθειά του να με απαξιώσει καταντάει τουλάχιστον γελοία, εκτός και αν θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από την συγκεκριμένη σύνθεση του Ανωτάτου Συμβουλίου.

Καλά θα κάνει, αντί να ασχολείται με αξιώματα που ο ίδιος δεν μπορεί να τα δει ούτε στο όνειρό του, να αναλογιστεί για ποιον λόγο δεν χαίρει καμίας εκτίμησης από τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον έχουν απαξιώσει εδώ και χρόνια, προφανώς για πράξεις και έργα του παρελθόντος, τα οποία έχουν ξεφύγει από τα στενά όρια και είναι πλέον ευρύτερα γνωστά.

 1. Ο πολιτικός στίβος, όπως πολύ σωστά αναφέρει, έχει αξίες και πεδίο δράσης σημαντικό γι’αυτό άλλωστε αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των Δημοτών, έχοντας ως μόνο σκοπό να προσφέρω στον τόπο μου με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει από την πολύχρονη άσκηση Δημόσιας Διοίκησης και μάλιστα από θέσεις υψηλής ευθύνης.

Δυστυχώς όμως, στον ίδιο στίβο, κατέρχονται και άνθρωποι όπως αυτός οι οποίοι δεν έχουν ούτε αξίες, ούτε αρχές, ούτε ηθικούς φραγμούς και γι αυτό το λόγο καθίστανται λίαν επικίνδυνοι όταν ασχολούνται με τα κοινά.

 1. Όσον αφορά τους όψιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του προς το πρόσωπό μου, να του θυμήσω ότι προεκλογικά και αυτός αλλά και ο επικεφαλής του, προέβαλλαν την υποψηφιότητά μου ως εξαιρετικά τιμητική για την παράταξη, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης αλλά και των άλλων προσόντων μου που θα βοηθούσαν καταλυτικά στην σωστή διοίκηση του Δήμου.

Όλες αυτές οι απόψεις όμως εξανεμίστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι δεν είμαι από αυτούς που θα με έχουν υποχείριό τους.

Το αν κάποιος, όπως ο επικεφαλής του, εμπνέει σεβασμό ή όχι καθορίζεται από τις αρχές και τις αξίες που τον διέπουν καθώς και από τις πράξεις και τις συμπεριφορές του.

Δυστυχώς όμως οι μετεκλογικές πράξεις και συμπεριφορές του επικεφαλής του, είναι τέτοιες που όχι μόνο δεν του προσδίδουν κύρος, αλλά αντιθέτως του αφαιρούν.

 1. Κατά την γνώμη μου κακώς εμπλέκει την οικογενειακή κατάσταση του επικεφαλής του και γι’αυτό σεβόμενος το ευαίσθητο του θέματος, δεν θα σχολιάσω τίποτα περεταίρω, αν και στην μικρή κοινωνία που ζούμε, ο κόσμος για το συγκεκριμένο θέμα γνωρίζει πολύ περισσότερα από ότι ο ίδιος νομίζει.

Ούτε το επαγγελματικό επίπεδο του επικεφαλής του θα σχολιάσω γιατί δεν με αφορά, ούτε είμαι λογιστής του για να γνωρίζω πόσο εύρωστη ή όχι είναι η επιχείρησή του, ούτε είμαι διατεθειμένος να υιοθετήσω τις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εκείνο όμως που οφείλω να σχολιάσω είναι η αναφορά του για το πολιτικό επίπεδο του επικεφαλής του και για την μεγάλη αποδοχή του από τον κόσμο.

Ειλικρινά υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι μετά από δύο συνεχόμενες προσωπικές εκλογικές ήττες αυτός ο άνθρωπος μπορεί να εμπνεύσει και να οδηγήσει την παράταξη στο μέλλον;

Όλα τα πολιτικά συστήματα, ιδιαίτερα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, για να συνεχίσουν να λειτουργούν χρειάζονται ανατροφοδότηση, η οποία μπορεί να προέλθει μόνο από όσους έχουν νέες ιδέες, αρκεί να τους δοθεί χώρος για να τις εφαρμόσουν και να τις αναπτύξουν.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί όταν ο επικεφαλής και το πολύ στενό περιβάλλον του θεωρούν την παράταξη ιδιοκτησία τους και νομίζουν ότι συνέχεια θα βρίσκουν αιμοδότες για να τους διατηρούν ζωντανούς στο πολιτικό πεδίο.

Όταν επικρατούν τέτοιες αντιλήψεις, είναι σίγουρο ότι το κάθε πολιτικό σύστημα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην αφάνεια και τον μαρασμό.

 1. Μάλλον του ξέφυγε αλλά έστω και έτσι παραδέχτηκε την αλήθεια, ότι δηλαδή εγώ προεκλογικά μιλούσα με θετικά λόγια για τον επικεφαλής της πρώην παράταξής μου, σεβόμενος βεβαίως την υπόσχεση που του είχα δώσει ότι θα τον βοηθήσω να εκλεγεί Δήμαρχος.

Αυτός όμως όχι μόνο δεν αναγνώρισε τη συμβολή μου και δεν έπραξε το αντίστοιχο αλλά αντίθετα, μετεκλογικά επιδόθηκε σε μια προσπάθεια απαξίωσης και κατασυκοφάντησής μου.

Ευτυχώς για εμένα και δυστυχώς γι αυτόν και τους ομοίους του, οι Δημότες διαθέτουν και μνήμη και κρίση και αποδίδουν στον καθένα μας ότι ακριβώς του αναλογεί.

Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που εδώ και καιρό οι υγιώς σκεπτόμενοι Δημότες, τους έχουν γυρίσει την πλάτη και τους έχουν θέσει στο περιθώριο.

 1. Την προσπάθεια που καταβάλλει, εκτοξεύοντας απειλές κενές περιεχομένου, για να με αποτρέψει από την επικοινωνία μου με τους Δημότες την χαρακτηρίζω ως κίνηση απελπισίας μέσα από την οποία προσπαθεί να κρατήσει όρθια την παράταξη από τις σοβαρές ρωγμές που έχει υποστεί εδώ και πολύ καιρό.

Όσο για τον χαρακτηρισμό που απευθύνει τόσο σε εμένα όσο και σε κάθε άλλον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής του που διαφωνεί με τις δικές του απόψεις, του τον επιστρέφω ως απαράδεκτο και του δηλώνω απερίφραστα ότι παρά το ότι είναι έντονα προσβλητικός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον χαρακτηρισμό που ταιριάζει σε εκείνον και που δεν είναι άλλος από αυτόν του πολιτικού γυμνοσάλιαγκα που πάντα θα σέρνεται χωρίς να μπορέσει να ορθώσει ποτέ το ανάστημά του.

 1. Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι, οι μόνοι απέναντι στους οποίους αισθάνομαι υποχρεωμένος, είναι οι εκατοντάδες των Δημοτών, οι οποίοι με ψήφισαν προσδοκώντας από εμένα κάτι διαφορετικό και μόνο σε αυτούς οφείλω να απολογούμαι για τις πολιτικές θέσεις μου, ευτυχώς ως Ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος και όχι ως υποχείριο του γνωστού συστήματος…

Με την ελπίδα, ότι δεν θα αναγκαστώ στο μέλλον να απαντήσω πάλι σε τέτοιου είδους αήθεις και συκοφαντικές αναρτήσεις,

Βασίλειος Ευθ. Κώνστας.

Αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος ε.α.

Πτυχιούχος Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζηρού

Προηγούμενο Άρθρο

Σχολεία: Ξεκίνησε η παραγωγή μασκών για όλους τους μαθητές

Επόμενο Άρθρο

Στο ΚΗΦΗ Πρέβεζας δημιούργησαν μάσκες…. για χαμόγελα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...