Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023, 18:51

Αύξηση θέσεων στο Ειδικό Σχολείο και νέες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ Πρέβεζας

Τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2023/2024 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμόδιων διευθύνσεων. Πιο συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται προαγωγή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου από διθέσιο σε τριθέσιο, αφού υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών/μαθητριών και οι αίθουσες για να λειτουργήσουν 3 τμήματα.

Επίσης είναι το μοναδικό Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Διεύθυνσης με αποτέλεσμα να φοιτούν μαθητές/τριες από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ιδρύεται Τομέας Υγείας, Πρόνοιας, Ευεξίας (Β’ τάξη) στο Εσπερινό ΕΠΑΛ αφού υπάρχει το μαθητικό δυναμικό και οι υποδομές για τη λειτουργία τους, ενώ προστίθεται η ειδικότητα “Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού” του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στη Γ΄ τάξη του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Πρέβεζας.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα επίσκεψη στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού για το έργο: “Πολιτιστική Διαδρομή Δίκτυο Κάστρων από το Βυζάντιο στην Οθωμανοκρατία”

Επόμενο Άρθρο

Άγχος και διατροφή δύο προβλήματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις (video radio)