Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, 11:52

Ασυμπτωματικά όλα τα κρούσματα της ΔΟΜΗΣ

Μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που ”χτύπησε” την προηγούμενη εβδομάδα σε ΔΟΜΗ προσφύγων στην Πρέβεζα, σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές Υπηρεσίες και στον ΕΟΔΥ.

Αμέσως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού, ενώ η συγκεκριμένη γυναικά θετική στον ιό, ήταν και έγκυος.

Η ίδια μάλιστα λόγω προβλημάτων στην εγκυμοσύνη επισκέπτονταν αρκετά συχνά την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Και όμως ο κορονοϊός δεν υπολόγισε τίποτα και η συγκεκριμένη γυναίκα Σύρια στην καταγωγή, χωρίς να εμφανίσει το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου, βρέθηκε θετική.

Η ίδια για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στα Ιωάννινα, λόγω και της προχωρημένης εγκυμοσύνης της, με την παραμονή της εκεί να κρατά μία ημέρα μόλις.

Επέστρεψε την επομένη στην Πρέβεζα, αλλά λόγου λάθους αντί να μεταφερθεί στην ΔΟΜΗ μεταφέρθηκε στο Ξενοδοχείο Covid Που έχει ορισθεί στην Πρέβεζα.

Το λάθος αυτός όμως βρέθηκε γρήγορα και η γυναίκα έπειτα από λίγο επέστρεψε και πάλι πίσω στην ΔΟΜΗ και να παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να βγαίνει καν από το δωμάτιό της,

Ωστόσο η κινητή μονάδα ελέγχου του Νοσοκομείου Πρέβεζας προχώρησε άμεσα στην λήψη δειγμάτων τόσο από τους υπόλοιπους ενοίκους της ΔΟΜΗΣ (50 των αριθμό), όσο από το προσωπικό της ΔΟΜΗΣ, αλλά και τους υπεύθυνους του χώρου φιλοξενίας.

Τα δείγματα είχαν ληφθεί την Τρίτη και στάλθηκαν στην Αθήνα την Παρασκευή, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ακόμη 7 άτομα από την συγκεκριμένη ΔΟΜΗ Φιλοξενίας Προσφύγων να είναι θετική στον κορονοϊό.

Πρόκειται για μία 5μελη οικογένεια (Αραβόφωνες) και ακόμη δύο μέλη άλλης οικογένειας.

Και οι 7 (εφτά) θετικοί είναι ασυμπτωματικοί χωρίς να έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής το παραμικρό από τα συμπτώματα του κορονοϊού.

Όλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, κάτι που σημαίνει ότι δεν βγαίνουν ούτε από το δωμάτιό τους, ενώ ο έλεγχος για τυχόν συμπτώματα είναι καθημερινός.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr, το επαναληπτικό τεστ της πρώτης θετικής στον κορονοϊό, είναι αρνητικό, ενώ θα υπάρξει εκ νέου δειγματοληψία.

Προηγούμενο Άρθρο

Σεισμός: Μετρά τις πληγές της η Σάμος – Αγκαλιασμένα βρέθηκαν τα παιδιά κάτω από τα χαλάσματα

Επόμενο Άρθρο

Κύπελλο Ελλάδος: Το Μεσολόγγι υποδέχεται ο Αχέρων Καναλακίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...