Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, 6:27

ΑΣΕΠ –«Βοήθεια στο Σπίτι»: Πότε προσωρινοί & οριστικοί πίνακες -Τελευταίες εξελίξεις (έγγραφο)

Το Νοέμβριο ή το αργότερο το Δεκέμβριο του 2020 έχει θέσει ως ορόσημο το ΑΣΕΠ για τους προσωρινούς πίνακες της 4Κ/2020. Πρόκειται για την μεγάλη προκήρυξη που αφορά 2.909 μόνιμες θέσεις στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Παράταση έως το τέλος του 2020

Μάλιστα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα και τις συμβάσεις των εργαζόμενων. Η παράταση, σύμφωνα με το άρθρο 27 νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκε προ ημερών σε δημόσια διαβούλευση, ισχύει μέχρι το τέλος του 2020. Στόχος είναι από εκεί και πέρα το «Βοήθεια στο Σπίτι» να το «τρέξουν» οι 2.909 επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων.  Κι αυτό έως ότου ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες. Ορόσημο σε αυτήν την περίπτωση, για την Ανεξάρτητη Αρχή, είναι το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Φόβοι για αποκλεισμούς ήδη εργαζόμενων

Πάντως, όπως έχει γράψει η ιστοσελίδα πολλοί από τους 2.909 ήδη εργαζόμενους επί σειρά ετών εκφράζουν φόβους ότι θα αποκλειστούν. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Κάτι άλλωστε που συμμερίζονται τόσο βουλευτές της ΝΔ (όπως ο πρώην δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός) αλλά και η ΚΕΔΕ .

Προηγούμενο Άρθρο

Λιμεναρχείο Πρέβεζας – Αναγγελία Θυελλωδών Ανέμων

Επόμενο Άρθρο

”Ξαναχτύπησε” και πάλι το 112 της Πολιτικής Προστασίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...