Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 14:58

Αποχαιρετιστήρια – ευχαριστήρια επιστολή του Απόστολου Κατσανάκη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εκλεκτοί συνεργάτες, με την επιστολή μου αυτή κλείνει ο κύκλος μου στη θέση του  Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, ύστερα από δύο περίπου χρόνια δύσκολα, αλλά πολύ δημιουργικά και παραγωγικά.

Μεγάλη η τιμή στο πρόσωπο μου και συνάμα η ευθύνη που ανέλαβα το Αύγουστο του 2020, με την τοποθέτηση μου στη θέση του Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Από την πρώτη στιγμή λοιπόν πίστεψα ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία, τις ποιοτικές δράσεις, τις δυναμικές πρωτοβουλίες, τον αμοιβαίο σεβασμό, τη σύνθεση απόψεων και το διάλογο, θα καταφέρναμε να στηρίξουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα πολύπλευρο παιδαγωγικό περιβάλλον, αλλά και να αναδείξουμε περισσότερο το “ανθρώπινο” πρόσωπο της διοίκησης, μακριά από την απόλυτη αριθμητική θεώρηση των πραγμάτων.

Πιστεύω ότι η γενικότερη φιλοσοφία της εκπαίδευσης πρέπει να εστιάζει στο άτομο, στο μαθητή και τον εκπαιδευτικό, αντιμετωπίζοντας τους, όχι ως ένα ακόμα “αριθμό” αλλά ως πρόσωπα με ανάγκες τις οποίες οφείλουμε να καλύπτουμε με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα. Το ίδιο το σχολείο πιστεύω ότι έχει να επιτελέσει ένα σημαντικό ρόλο στη σημερινή εποχή της αμφισβήτησης και της κρίσης θεσμών και αξιών.

Με την προσωπική μου προσπάθεια, αλλά και τη χωρίς μεμψιμοιρίες προσωπική εργασία των συνεργατών μου, καταφέραμε όλοι μαζί να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε, ουσιαστικές και εποικοδομητικές συνεργασίες με φορείς και άτομα τα οποία νοιάζονται πραγματικά και ειλικρινώς για την Παιδεία και την Εκπαίδευση στον τόπο μας, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση, να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου, στους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους της ΔιεύθυνσηςΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Πρέβεζας , στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, για τον ιδιαίτερο σεβασμό που έδειξαν στο πρόσωπο μου και στο θεσμό, αλλά και  αυτά τα χρόνια που πορευτήκαμε μαζί, μου διέθεσαν την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξή τους στο έργο μου.

Επίσης με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση, αισθάνομαι την ειλικρινή ανάγκη, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να συγχαρώ τους μάχιμους Εκπαιδευτικούς της «πρώτης γραμμής», σε κάθε γωνιά των σχολείων μας, οι οποίοι χωρίς καμιά έκπτωση στην άσκηση του ρόλου τους, έχοντας επίγνωση του λειτουργήματος που ασκούν και με επαγγελματική συνείδηση, κατέβαλαν και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσφέρουν μια καλύτερη σχολική ζωή, το δυνατόν ομαλότερη και πιο φιλική προς το μαθητή.

Στους Εκπαιδευτικούς αυτούς που καλούνται καθημερινά να δώσουν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες  τον καλύτερο εαυτό τους για μια ολοκληρωμένη παιδεία στα νιάτα της πατρίδας μας και να συμβάλουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ανόρθωση του τόπου.

Στους Εκπαιδευτικούς αυτούς που καλούνται να εμπνεύσουν και να εμψυχώσουν τη νέα γενιά, να δώσουν πνοή στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου, να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και τις αξίες του πολιτισμού και της ιστορίας μας αλλά και την ελπίδα ότι ένας άλλος κόσμος δικαιοσύνης, προόδου και ευημερίας είναι εφικτός.

Σε όλους τους μαθητές της Διεύθυνσή μας, των οποίων το ανήσυχο πνεύμα, η δίψα για μάθηση και η δημιουργικότητα, αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη όλων των ενεργειών και πρωτοβουλιών μου, οφείλω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ και ταυτόχρονα μια μεγάλη συγγνώμη για ότι δεν κατάφερα να υλοποιήσω.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα, τους γονείς και τους κηδεμόνες όλων των μαθητών, καθώς και τους Συλλόγους τους,που με κατανόηση και ιδιαίτερη αγωνιστικότητα για αυτό που δικαιούνταν, συγκρούστηκαν, αλλά και πολλές φορές συ στρατεύτηκαν στην προσπάθειά μας με τον πιο παραγωγικό τρόπο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν εκ μέρους μου, στον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, αλλά και σε όλους τους ιερείς του νομού μας , οι οποίοι  αθόρυβα και με κάθε πρόσφορο μέσο, συνέβαλαν καταλυτικά στην άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης των σχολικών μονάδων του Νομού μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν επίσης στην Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού του Νομού μας στο σύνολο της, αλλά και σε όλους τους κοινωνικούς φορείς  που  ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κάθε κάλεσμα μου για την υποστήριξη των δράσεων των σχολείων, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους εκπροσώπους του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου της περιφέρειάς μας, οι οποίοι στάθηκαν στο σύνολό τους αμερόληπτα απέναντι στο έργο μου, “αγκάλιασαν” κάθε πρωτοβουλία δική μου και των συνεργατών μου και συνέβαλαν στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και διαμόρφωση της κοινής γνώμης για κάθε εκπαιδευτικό ζήτημα.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι και αγαπητοί συνεργάτες, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι που κάναμε μαζί και να ξέρετε ότι αυτό που πάντα πίστευα το διαπίστωσα για άλλη μια φορά, ο δάσκαλος πρέπει να είναι και θα συνεχίσει να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά του τόπου μας, αλλά και για την κοινωνία μας γενικότερα.

Τέλος να ευχηθώ στη νέαΔιευθύντριατης Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Με την ιδιαίτερη εκτίμηση μου προς όλους σας.

Κατσανάκης Απόστολος

Φυσικής Αγωγής ΠΕ11


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Kαθαρισμός πλατειών και εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων από συνεργείο του Δήμου

Επόμενο Άρθρο

Στην Πρέβεζα η ασφάλεια του Πρωθυπουργού για να ελέγξει τα σημεία που θα επισκεφθεί

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...