Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 8:55

Αποχή των μελών του δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας στις 8 Μαρτίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας , σε έκτακτη συνεδρίασή του την  7-2-2023αποφάσισετην αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την 8-3-2023, σε ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.Ταυτόχρονα διαμαρτυρόμαστε για τη χρόνια υποβάθμιση, απαξίωση και υποστελέχωση υπηρεσιών, υποδομών και ελεγκτικών μηχανισμών, ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία της Χώρας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια των συνανθρώπων μας, καθώς και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ταυτόχρονα απαιτεί:

  • Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.
  • Την ανάθεση της ανάκρισης, λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης, σε ειδικό Εφέτη ανακριτή.
  • Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού ΣυλλόγουΠρέβεζας μαζί με όλους τους φορείς του Δικηγορικού Σώματος καταδικάζει έντονα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου που επιχειρεί, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο ως αντίθετη με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας στηρίζει την από 5/3/2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τη συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μήνυσης είτε με παράσταση προς υπoστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία  κατά  παντός  υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θωμάς Γεωργίου                              Δημήτριος Τζόκας

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση για τις μνήμες της Μικράς Ασίας από το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο και τον Δήμο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ανάπτυξη Τώρα: “Δυστυχώς δεν εισακούστηκε η πρότασή μας για τη διαχείριση των υδατικών πόρων της Πρέβεζας”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...