Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024, 18:51

Αντιπλημμυρικές οι εργασίες στον ποταμό Λούρο

Οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας για τον καθαρισμό του ποταμού Λούρου, έγιναν μετά από αιτήματα κατοίκων για την προστασία τους από πλημμυρικά φαινόμενα και από αυτές δεν προέκυψε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η περιοχή –  σημείωσε – για τρία χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αντικείμενο της επέμβασης ήταν η απομάκρυνση των νεκρών πλατάνων, έργο που ανέλαβε η Περιφέρεια -αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά της-  προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη πλημμυρικών φαινομένων και η πρόκληση ζημιών σε ιδιοκτησίες.

Η Δασική Υπηρεσία- ανέφερε ο Περιφερειάρχης-  χαρακτήρισε  άψογο τον καθαρισμό  από τα πεσμένα πλατάνια, ενώ και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου δεν διαπίστωσε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Όσον αφορά τον έλεγχο του ΟΦΥΠΕΚΑ, ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του η περιοχή, από τη στιγμή που ασχολήθηκε με το θέμα θα έπρεπε να ειδοποιήσει και την Υπηρεσία της Περιφέρειας να παρίσταται και όχι μόνο τον καταγγέλλοντα.

Για τις καταγγελίες γίνεται επιθεώρηση από τους Ελεγκτές Περιβάλλοντος,    ενώ ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι όπως προέκυψε από τις αναφορές των υπηρεσιών της Περιφέρειας δεν σχετίζονται οι εργασίες καθαρισμού με  το ζήτημα των νεκρών ψαριών που εντοπίστηκαν σε οβίρες  επιδεικνύοντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό. Το πρόβλημα, εξήγησε, οφείλεται στη μείωση του νερού εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας και είναι πρόβλημα που εντοπίζεται σε πολλά ποτάμια της χώρας, ενώ έχει εμφανιστεί και στο   παρελθόν στην ίδια περιοχή στον ποταμό Λούρο.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Εγκαίνια για την πίστα motocross στον Κούκο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας Καναλλακίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...