Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 10:30

Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια: Τι θα γίνει με απουσίες και βαθμολογίες

Και αυτή η σχολική χρονιά είναι ιδιαίτερη εξαιτίας των πρωτοφανών συνθηκών που προκαλεί η πανδημία που δημιουργεί ο κορονοϊός. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ανοίγουν ξανά την άλλη Δευτέρα (01.02.2021) και το υπουργείο Παιδείας, με επείγουσα εγκύκλιο ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με τις απουσίες και τις βαθμολογίες του τετραμήνου.

Εδώ και σχεδόν 2,5 μήνες τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι κλειστά, με τα παιδιά να κάνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν τεχνικά προβλήματα και είτε τα παιδιά δεν μπορούσαν να συνδεθούν (ποιος ξεχνά το τι είχε γίνει τις πρώτες μέρες της τηλεκπαίδευσης) και άρα έχασαν μαθήματα και πήραν απουσίες ή κάποια μαθήματα δεν διδάχτηκαν τόσο πολύ ώστε να μπορούν οι καθηγητές να βαθμολογήσουν.

Με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε χθες (25.01.2021) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, διευκρινίζει τι θα ισχύει σε ό,τι αφορά στις απουσίες αλλά και το πως θα βαθμολογηθούν οι μαθητές για το τρέχον τετράμηνο.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι οι απουσίες θα καταγραφούν κανονικά και αν αποδεδειγμένα οφείλονται σε τεχνικά ζητήματα για την τηλεκπαίδευση, τότε το θέμα θα επανεξεταστεί.

Αναλυτικά, η εγκύκλιος για βαθμολογίες και απουσίες

  • Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.
  • Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.
  • Για τις απουσίες το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης και με την εγκύκλιο δεσμεύεται πως το ζήτημα (των απουσιών) θα επανεξεταστεί.
Προηγούμενο Άρθρο

Απαγόρευση συναθροίσεων έως την 1η Φεβρουαρίου

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 26 Ιανουαρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...