Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 3:25

Αναφορά του Στέργιου Γιαννάκη για Παράταση της κατά παρέκκλισης δόμησης γηπέδων στις εκτός σχεδίου περιοχές

Αναφορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης για την κατά παρέκκλισης δόμησης γηπέδων στις εκτός σχεδίου περιοχές/

Πιο συγκεκριμένα η αναφορά αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα σας διαβιβάζω επιστολή του Προέδρου της ΔΕ του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με την οποία ζητείται η παράταση της ισχύος των παρεκκλίσεων δόμησης γηπέδων στις εκτός σχεδίου περιοχές όλης της χώρας.
Εκφράζεται ο προβληματισμός ότι, με τη λήξη των μεταβατικών διατάξεων του Ν.4759/2020 στις 9 Δεκεμβρίου 2022, όσοι έχουν γήπεδα υπαγόμενα στις παρεκκλίσεις της Εκτός Σχεδίου Δόμησης δεν θα μπορούν να εκδώσουν οικοδομικές άδειες και να αξιοποιήσουν τις περιουσίες του, αναμένοντας τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια της περιοχής τους τα οποία δεν θα είναι έτοιμα πριν από το 2025.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καθώς και τις δυσχέρειες που επέφερε τόσο η πανδημία όσο και η προανάρτηση των Κτηματολογικών και Δασικών χαρτών της περιοχής μας, παρακαλώ να μου γνωρίσετε αν προτίθεστε να παρατείνετε την ισχύ των μεταβατικών διατάξεων, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η οικοδομική δραστηριότητα η οποία κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Επιμελητήριο και Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ πραγματοποιούν ανοικτή ημερίδα για τους λογιστές και τις επιχειρήσεις

Επόμενο Άρθρο

Γιώργος Νίτσας:” Ήρθε η ώρα της “Ανάπτυξης Τώρα” – Μήνυμα υποψηφιότητας για τον Δήμο Πρέβεζας (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...