Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:43

Ανάπτυξη Τώρα: “Προκλητική και πολιτικά ύποπτη η απουσία της δημοτικής αρχής Πρέβεζας από τη συνέλευση στην Καμαρίνα – Έχουμε ξεκάθαρη πρόταση για τις ΑΠΕ”

Κλιμάκιο της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας Γιώργο Νίτσα, παραβρέθηκε στη συνέλευση κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Καμαρίνας το πρωί της Κυριακής, όπου συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας δύο μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων στα όρια της κοινότητας.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την καθολική αντίθεσή τους με αυτόν τον σχεδιασμό και στο πλευρό τους, τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και σε κάθε αγώνα που θα δώσουν, θα βρίσκεται αταλάντευτα η “Ανάπτυξη Τώρα”.

Ωστόσο προκλητική και πολιτικά ύποπτη χαρακτηρίζεται η απουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Πρέβεζας, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την Καμαρίνα. Αν είναι δυνατόν μπροστά σε μία τέτοια εξέλιξη να μην δίνει το “παρών” η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Ως “Ανάπτυξη Τώρα” έχουμε ξεκάθαρη πρόταση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Έχουμε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας πρόταση για δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας και υλοποίησης στοχευμένων πολιτικών, ώστε να εξασφαλιστεί ενεργειακή αυτονομία στο Δήμο μας.

Έχουμε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας πρόταση για στοχευμένες πολιτικές στην ενέργεια για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας.

Έχουμε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αναλυτική πρόταση για εκπόνηση μελέτης καταγραφής, χρήσεων γης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, ώστε σχεδιασμοί όπως τα τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα να απορρίπτονται εν τη γενέσει τους.

Ήδη από το 2009 η “Ανάπτυξη Τώρα” έχει μιλήσει για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή κλείνει τα αυτιά και τα μάτια της, επιλέγοντας το δρόμο της μικροπολιτικής.

Και είναι βέβαιο ότι οι δημότες έχουν και μνήμη και κρίση για τα πεπραγμένα της…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Εγκρίσεις για έργα άνω των 6 εκ. ευρώ στην Π.Ε. Πρέβεζας από την Ο.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου

Επόμενο Άρθρο

Μετροπόλιταν Όπερα: Ντον Τζοβάννι του Β.Α.Μότσαρτ το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 στις 8:00μμ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...