Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:14

Ανάπτυξη Τώρα: “Πρέπει και στην πράξη ο Δήμος Πρέβεζας να τιμήσει τους αγώνες και τις θυσίες των γυναικών”

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα που αφιερώνεται στους αγώνες και τις θυσίες των γυναικών όλου του κόσμου. Είναι αφιερωμένη στη μάνα, τη σύζυγο, τη γιαγιά, την κόρη. Είναι αφιερωμένη στην ισότητα των φύλων και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Παρόλο που είμαστε στον 21ο αιώνα, η κοινωνία μας δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε η ισότητα των φύλων να επιτευχθεί απόλυτα και οι αγώνες των γυναικών να δικαιωθούν πλήρως.

Οι αποκλεισμοί, οι νόμοι που δεν εξασφαλίζουν την πλήρη εργασιακή ισότητα, τα περιστατικά γυναικοκτονιών και βίας, μαρτυρούν πως πρέπει να υπάρξει μεγάλη αποφασιστικότητα για να φτάσουμε στην κοινωνικά δίκαιη ισότητα.

Από τη σκοπιά της τοπικής αυτοδιοίκησης διαπιστώνεται μεγάλο κενό σε πολιτικές που στοχεύουν στην επίτευξη της ισότητας. Ο Δήμος Πρέβεζας μπορεί να αναλάβει σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγώνων των γυναικών.

Μπορεί για παράδειγμα ο Δήμος Πρέβεζας:

Να ενισχύσει τον ρόλο της δημοτικής επιτροπής ισότητας.

Να ενισχύσει τον ρόλο και τον αριθμό των βρεφονηπιακών σταθμών.

Να διεκδικήσει ευρωπαϊκά προγράμματα για την αυταπασχολούμενη και εργαζόμενη γυναίκα.

Να οργανώσει ημερίδες και ενημερωτικά συνέδρια με επίκεντρο τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” θεωρεί πως ο Δήμος Πρέβεζας, στο πλαίσιο των θεσμικών του αρμοδιοτήτων, μπορεί και πρέπει στην πράξη να τιμήσει τους αγώνες και τις θυσίες των γυναικών.

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Αντί για 100 εκατομμύρια ευρώ που υπόσχονταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», κάτω από 5 εκατομμύρια έχουν δοθεί στις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας

Επόμενο Άρθρο

Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...