Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 0:42

Ανάπτυξη Τώρα: “Ο Δήμος Πρέβεζας δεν έχει κανένα πολιτικό σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία”

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως αυτή θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992.

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στο Δήμο Πρέβεζας τα άτομα με αναπηρία και οι σύλλογοί τους, αποτελούν ιδιαίτερα δραστήριο, μαχητικό και ζωντανό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι άνθρωποι ικανότατοι που έχουν προσφέρει τα μέγιστα για την ανάπτυξη και πρόοδο της Πρέβεζας.

Αυτή ωστόσο που πολλές φορές το λησμονεί είναι η δημοτική αρχή Πρέβεζας.Παρατηρούμε αποσπασματικές παρεμβάσεις, χωρίς οραματικό σχεδιασμό, παρατηρούμε έλλειψη σχεδίου για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των αδυναμιών της πόλης απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Ο τομέας αυτός είναι “καθρέφτης” του πως αντιλαμβάνεται την καθημερινότητα ένας Δήμος. Και δυστυχώς αν κάποιος βαθμολογήσει τη δημοτική αρχή Πρέβεζας, θα της βάλει… κάτω από τη βάση.

Ο Δήμος Πρέβεζας δεν έχει κανένα πολιτικό σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεσμεύεται πως εφόσον στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση οι δημότες της δώσουν την ευθύνη της διακυβέρνησης του Δήμου Πρέβεζας, θα δρομολογήσει από την πρώτη μέρα, σε διαβούλευση, συνεργασία και συνεννόηση με τα σωματεία των ατόμων με αναπηρία, την εκπόνηση ενός ολιστικού σχέδιο δράσης, που θα δημιουργεί πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων για όλους.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Ζηρού: Ανακοίνωση – απάντηση σε καταγγελίες δημοτικών συμβούλων για την προμήθεια φορτηγού οχήματος

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμος Πρέβεζας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...