Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, 14:53

Ανάπτυξη Τώρα: “Εγκληματική η ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής για το νερό. Απαιτείται άμεσα παρέμβαση Εισαγγελέα”

Εδώ και μία εβδομάδα που έγινε γνωστή μέσω δημοσιευμάτων και όχι επίσημης ανακοίνωσης του Δήμου Πρέβεζας ή της Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας η ακαταλληλότητα χρήσης του πόσιμου νερού σε 11 χωριά των δημοτικών ενοτήτων Ζαλόγγου και Λούρου, η δημοτική αρχή και η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Π. επιδεικνύουν εγκληματική ανευθυνότητα για το θέμα.

Δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα, οι φωτογραφίες και τα παράπονα στα μέλη της “Ανάπτυξης Τώρα” από κατοίκους των χωριών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί, ενώ οι συνθήκες ύδρευσης των χωριών τους παραμένουν τραγικές.

Το δημοτικό συμβούλιο που ζήτησε παράταξή μας με επιστολή και στην συνέχεια όλες οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης για το θέμα δεν έχει οριστεί μέχρι και σήμερα!

Ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του στο Δημαρχείο Πρέβεζας θα πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν!

Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν είναι οι απευθείας αναθέσεις επί των ημερών τους για να παίζουν!

Η ευθύνη τους είναι εγκληματική, καθώς από στοιχεία που έχουν στα χέρια τους πρόεδροι των κοινοτήτων, προκύπτει ότι η δημοτική αρχή γνώριζε το πρόβλημα ήδη από το 2020 και το έκρυβε κάτω από το χαλάκι.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” με τη θεσμική της ιδιότητα ως ανεξάρτητη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βάλει τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου της “παρέας” του Δημαρχείου, που δεν έχει καμία πολιτική ενσυναίσθηση για να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Απαιτείται άμεσα παρέμβαση Εισαγγελέα για το θέμα.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” εδώ και τρία χρόνια έχει εισηγηθεί στη δημοτική αρχή να ξεκινήσει ο Δήμος Πρέβεζας τις διαδικασίες για την εκπόνηση ενός τριετούς πλάνου διαχείρισης των υδατικών πόρων, έπειτα από διαβούλευση με κατοίκους και ειδικούς, ώστε να “θωρακιστεί” η περιοχή και να διασφαλιστούν ποιοτικές υπηρεσίες για δημότες και επισκέπτες.

Είχαμε προτείνει πολιτικές ορθολογικής διαχείρισης του νερού.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και ιδού τα αποτελέσματα της προχειρότητας και της ανευθυνότητας της δημοτικής αρχής.

Μετά τιμής
Γεώργιος Νίτσας
δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας
και επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”

Προηγούμενο Άρθρο

Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου η μεγάλη ετήσια γιορτή του Χορευτικού Δήμου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

“Οιδίπους επί Κολωνώ” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης την Τετάρτη 16 Αυγούστου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...