Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, 20:08

Ανάπτυξη Τώρα: Διεκδίκηση κατασκευής νέου Δημόσιου Νοσοκομείου Πρέβεζας από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Πρωτοβουλία για να διεκδικήσουν οι τοπικοί φορείς την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα αναλαμβάνει η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”

Υλοποιώντας ένα πλάνο ευέλικτου στρατηγικού σχεδιασμού στο πλαίσιο του ρόλου της στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”, με βάση τη νέα πραγματικότητα που φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. στις υποδομές, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση νέου Νοσοκομείου δημόσιου χαρακτήρα στο Δήμο Πρέβεζας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Νίτσας απέστειλε επιστολή, σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2020, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, η οποία κοινοποιήθηκε σε μία σειρά φορέων, με την οποία προτείνει να συντονιστεί άμεσα μία ευρεία προσπάθεια διεκδίκησης κατασκευής νέου Δημόσιου Νοσοκομείου Πρέβεζας, από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Νίτσας “κλείνει” την επιστολή του με τη φράση “Αν όχι εμείς ποιοι; Αν όχι τώρα πότε;”.

*Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής

Αξιότιμες-οι κύριες-οι,

Αποτελεί πάγιο αίτημα για ολόκληρο το Νομό Πρέβεζας και τους δημότες των τριών Δήμων του, η κατασκευή νέου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πρέβεζας με δημόσιο χαρακτήρα. Έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, έχουν ληφθεί κατά το παρελθόν πρωτοβουλίες, έχουν δοθεί και υποσχέσεις. Δυστυχώς αποτέλεσμα δεν υπήρξε.

Πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι το 2020 θα είναι χρονιά κτιριακής αναβάθμισης των Νοσοκομείων. Γιατί όχι και της κατασκευής νέων κτιριακών συγκροτημάτων.

Έχει παρουσιαστεί η “χρυσή ευκαιρία” που λέγεται “Ταμείο Ανάπτυξης”.

Στους κλάδους που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη  στη μετά -COVID  εποχή,  και που αποτελούν  βασικούς  πυλώνες του Ταμείου  Ανάκαμψης της Ε.Ε. είναι η  ψηφιακή  οικονομία, η  Υγεία και η καθαρή  τεχνολογία.

Μέχρι τον Οκτώβριο, προκύπτει ότι οι εξελίξεις για τα έργα που θα υλοποιηθούν στο ανωτέρω πλαίσιο δράσης, θα έχουν δρομολογηθεί. Ωστόσο απαιτούνται τρεις βασικές προϋποθέσεις. Πολιτική βούληση, συντονισμένη προσπάθεια, ώριμες μελέτες.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η συγκυρία επιτρέπει βάσιμα στο σύνολο των φορέων της τοπικής πολιτικής σκηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να οργανώσουν μία συλλογική προσπάθεια και να καταφέρουν να πετύχουν αυτό που σήμερα μοιάζει ακατόρθωτο. Οι στιγμές είναι κρίσιμες.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” με αφορμή την παρούσα επιστολή προτείνει άμεσα την πραγματοποίηση διευρυμένης σύσκεψης των τοπικών φορέων, με τη μορφή διευρυμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ώστε να συντονιστεί η προσπάθεια αυτή.

Φυσικά δε χρειάζεται να παρουσιάσουμε τα σημαντικά αναπτυξιακά και κοινωνικά πλεονεκτήματα που θα φέρει η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου για το Νομό Πρέβεζας.

Αν όχι εμείς ποιοι;

Αν όχι τώρα πότε;

Πρέβεζα, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει πολιτικές κοινωνικού αυτοματισμού με θύματα εργαζόμενους και συνταξιούχους

Επόμενο Άρθρο

Σ.Πέτσας: «Καλούμε όλους τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στην Αθήνα»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...