Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:42

Ανάπτυξη Τώρα: “Απευθυνθήκαμε σε ”ώτα μη ακουόντων” για το νερό – Η δημοτική αρχή αγνόησε την πρότασή μας και την ”πληρώνει” ο λαός της Πρέβεζας”

Εδώ και εβδομάδες η κατάσταση με τη χαμηλή πίεση του νερού και τα προβλήματα υδροδότησης στα νοικοκυριά του Δήμου Πρέβεζας, έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους δημότες. Πρόκειται για ένα δύσκολο και σύνθετο ζήτημα, για το οποίο η παράταξη του Δημάρχου Πρέβεζας και οι συνεργαζόμενοι με αυτή δημοτικού σύμβουλοι όπως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, ζητούν συνεχώς την κατανόηση του λαού της Πρέβεζας.

Δεν έχουν όμως απολύτως καμία δικαιολογία. Δεν έχουν γιατί από όταν κάθισαν στην καρέκλα της εξουσίας έπαψαν να ακούν τον κόσμο και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Ήταν Ιούλιος του 2020, όταν η “Ανάπτυξη Τώρα” με ιδιαίτερα ήπιο τρόπο ζήτησε να μην επιρριφθούν ευθύνες στη δημοτική αρχή για τα προβλήματα υδροδότησης, αλλά να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες. Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και δημόσια με ανακοίνωσή μας και επισημαίναμε πως η διαχείριση των υδατικών πόρων είναι ένα κομβικό ζήτημα για τη ζωή και την οικονομία του Δήμου μας. ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ!

Ξεκαθαρίσαμε ότι θα πρέπει να συζητηθεί σε ένα δημοτικό συμβούλιο δια ζώσης το συγκεκριμένο θέμα. Να υπάρξει ενημέρωση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι παρατάξεις. Προτείναμε να ξεκινήσει ο Δήμος Πρέβεζας τις διαδικασίες για την εκπόνηση ενός τριετούς πλάνου διαχείρισης των υδατικών πόρων, έπειτα από διαβούλευση με κατοίκους και ειδικούς, ώστε να “θωρακιστεί” η περιοχή και να διασφαλιστούν ποιοτικές υπηρεσίες για δημότες και επισκέπτες.

Ζητούσαμε επιτακτικά να διαμορφώσει πολιτική για τη διαχείριση του νερού ο Δήμο μας και θέσαμε 11 σημεία για χρηματοδοτήσεις, δυνατότητα προσλήψεων και αξιοποίηση των αποθεμάτων.

Απευθυνθήκαμε όμως σε ”ώτα μη ακουόντων” για το νερό. Η δημοτική αρχή αγνόησε την πρότασή μας και την ”πληρώνει” ο λαός της Πρέβεζας.

Είχε ένα χρόνο μπροστά της να δουλέψει και να διορθώσει τα πράγματα. Ταξίδια στην Αθήνα από το Δήμαρχο, πολιτική μέσω facebook και… ο χρόνος κυλούσε χωρίς αποτελέσματα για το Δήμο.

Τις συνέπειες τις βιώνουν αυτό το καλοκαίρι οι δημότες. Ένα δύσκολο καλοκαίρι για όλους μας από κάθε άποψη…

Η υπομονή όλων τελείωσε και η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική της αποτυχία στο συγκεκριμένο θέμα πίσω από επικοινωνιακές φιέστες και “πυροτεχνήματα”.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” θεωρεί το νερό και τη διαχείρισή του πρωτεύον ζήτημα για τα επόμενα δύο χρόνια. Και από τη σκοπιά της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας θα συνεχίσει να διεκδικεί. Και δεσμεύεται πως εφόσον οι δημότες την εμπιστευτούν ως δημοτική αρχή, θα παλέψει με όλα τα πολιτικά μέσα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού της Πρέβεζας. Με πρόγραμμα, δουλειά και ακούγοντας τους δημότες…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόωρη έναρξη των θερινών εκπτώσεων για τόνωση της κατανάλωσης στην αγορά

Επόμενο Άρθρο

Προσοχή: Μειωμένη πίεση ή διακοπή νερού τα ξημερώματα στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...