Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 21:34

“Ανάπτυξη Τώρα”: Απαιτούνται από τη δημοτική αρχή πρωτοβουλίες από… χθες για την προστασία του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Πρέβεζας”

Η πρόσφατη δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κου Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, ότι το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου στην Πρέβεζα, αναμένεται να είναι ανάμεσα σε αυτά που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το νόμο Κεραμέως, θα έπρεπε ήδη να είχε “χτυπήσει καμπανάκια” συνολικά για την τοπική αυτοδιοίκηση της Πρέβεζας.

Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος και η παράταξή του, παίζοντας το ρόλο του “κομματικού κλακαδόρου” της Κυβέρνησης στο δημοτικό συμβούλιο, δεν καταδέχθηκαν να υπογράψουν ένα ψήφισμα, για ένα νόμο που βάζει το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας σε σοβαρό κίνδυνο.

Ας διαλέξει επιτέλους ο κ. Γεωργάκος ποια συμφέροντα θα υπηρετήσει. Του κόμματός του ή της πρεβεζάνικης κοινωνίας.

Αλλά από τον κ. Γεωργάκο δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” προσεγγίζει το ρόλο της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας για το Δήμο Πρέβεζας ως κορυφαίο αναπτυξιακό και παραγωγικό “εργαλείο” για τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Θα έπρεπε ήδη να υπήρχε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και το Τμήμα, για να βαδίζουν μαζί σε μελετητικό επίπεδο.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έγινε κομμάτι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το νόμο Γαβρόγλου, ενώ ετοιμαζόταν (η πρόταση έχει πέσει και τώρα στο τραπέζι) να φιλοξενήσει και δεύτερο πανεπιστημιακό τμήμα με αντικείμενο διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό πρόγραμμα, ενώ προγραμματίζει σε συνεργασία με άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου να λειτουργήσει θερινό σχολείο με αντικείμενο “Οικονομία και Ιστορία”, ενώ διασυνδέθηκε με το ερευνητικό ινστιτούτο Οικονομικής Ανάλυσης που θα έπρεπε να έχει έδρα την Πρέβεζα και όχι τα Ιωάννινα, ενώ η Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας θα φιλοξενούσε με τον διετή προγράμματα επαγγελματικών σπουδών υπό την εποπτεία του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κ.Ε.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ήρθε η Κυβέρνηση με την νομοθετική παρέμβαση Κεραμέως να δημιουργήσει προβλήματα ακόμη και για την ίδια την ύπαρξη του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Τα βήματα εμπρός που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για το Τμήμα σταματούν απότομα…

Όσοι θεωρούν πως η πρεβεζάνικη κοινωνία θα ακολουθήσει την τακτική της παράταξης του κου Γεωργάκου και θα περιμένει η μοίρα της, πλανάται πλάνην οικτράν.

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” δεσμεύεται πως τις επόμενες εβδομάδες θα πάρει τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας να αποκτήσει δυναμική και να φτάσει σε όλα τα γραφεία των αρμοδίων.

Η αυτοδιοίκηση δε νομοθετεί, ούτε αλλάζει νόμους.

Μπορεί όμως να εργαστεί, να διεκδικήσει και να παλέψει για το Δήμο Πρέβεζας.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” θα επιδιώξει την ευρύτερη συνεννόηση και με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που υπέγραψαν το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, στις ενέργειες τις οποίες θα κάνει προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του προβλήματος.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα”

Γιώργος Νίτσας – Αναστάσιος Αμάραντος – Γιώργος Ντόντης – Ιωσήφ Στύλος – Νίκος Λουφέκης

Προηγούμενο Άρθρο

Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου: Οι Αστυνομικοί Έλεγχοι δεν είναι για στατιστικούς – επικοινωνιακούς λόγους

Επόμενο Άρθρο

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19» (δωρεάν συμμετοχή)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...