Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 1:58

Ανάπτυξη Τώρα: “Άκαιρη και προκλητική η ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας για τους οικογενειακούς τάφους στο κοιμητήριο”

Εν μέσω πανδημίας, την ώρα που ολόκληρη η χώρα θρηνεί καθημερινά δεκάδες νεκρών λόγω κορονοϊού, ο Δήμος Πρέβεζας θεώρησε φρόνιμο να εκδώσει ανακοίνωση μέσω του Γραφείου Κοιμητηρίων και να καλέσει τους δικαιούχους οικογενειακών τάφων, τους πλησιέστερους ανιόντες ή κατιόντες συγγενείς αυτών ή τους νόμιμους κληρονόμους αυτών όπως προσέλθουν μέχρι τις 20-01-2021 στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Πρέβεζας προσκομίζοντας δικαιολογητικά – αποδεικτικά έγγραφα.

Πρόκειται για άκαιρη και προκλητική ενέργεια προς τους δημότες του Δήμου Πρέβεζας, για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα και σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία.

Αυτή η δημοτική αρχή, όπως και η προηγούμενη, για μεγάλο χρονικό διάστημα έκαναν ελάχιστα προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει στο δημοτικό κοιμητήριο Πρέβεζας. Την ίδια στιγμή που έχουν φανεί ανεπαρκείς απέναντι στους δημότες, την ίδια στιγμή θέτουν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, εν μέσω αφάνταστων δυσκολιών για τους δημότες (όπως απαγόρευση μετακινήσεων, δυσκολίες αυτοπρόσωπης παρουσίας σε υπηρεσίες, οικονομικές δυσκολίες κ.α.).

Δεν αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή τη συγκυρία; Ζει σε άλλη χώρα;

Η “Ανάπτυξη Τώρα” στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη:

  • Διαμόρφωση -επιτέλους- ενιαίου κανονισμού για τα κοιμητήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πρέβεζας
  • Βελτίωση των υποδομών στο κεντρικό κοιμητήριο και επίσπευση των διαδικασιών για δημιουργία νέου
  • Να έρθει το θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.
  • Να δοθεί μεγάλο χρονικό περιθώριο στους συγγενείς των κατόχων οικογενειακών τάφων, ώστε να μπορέσει να γίνει συλλογή δικαιολογητικών και να εξεταστεί από το Δήμο κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
  • Να πάρει πίσω η δημοτική αρχή τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και να δει καλύτερα το ζήτημα.
  • Να εξετάσει η δημοτική αρχή καταγγελίες δημοτών περί εκμετάλλευσής τους για θέματα του κοιμητηρίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Διαδικτυακή Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: Οι Εκπαιδευτικές – Ψυχολογικές – Κοινωνικές επιπτώσεις της καραντίνας & της τηλεκπαίδευσης στους μαθητές. Ο ρόλος των γονέων

Επόμενο Άρθρο

Πρόσκληση 8ης Τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...