Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, 1:48

Αλλαγή ”σκυτάλης” στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η τελευταία καθολικά εκλεγμένη Πρυτανεία παρέδωσε στο πρώτο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η τελετή έγινε παρουσία όλων των αρχών της Ηπείρου,  βουλευτών, εκπροσώπων φορέων και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Από τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη έγινε ο εκτενής απολογισμός της Πρυτανείας και παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες πτυχές του έργου, η θέση του Πανεπιστημίου στο ελληνικό και διεθνές γίγνεσθαι αλλά και τα προβλήματα που ανέκυψαν από την υποχρηματοδότηση των τελευταίων ετών.

Ένα από τα θέματα που ανέδειξε  ο κ. Αλμπάνης αφορά στα προβλήματα από την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, θέμα στο οποίο έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για ορισμένα από τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τοποθετείται στο 5% των καλύτερων του κόσμου με ανοιχτούς ορίζοντες στην Ευρώπη και ανοιχτό στην κοινωνία» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλμπάνης.

Ο κ. Αλμπάνης επανέλαβε την κάθετη αντίθεση στην πανεπιστημιακή αστυνομία  ενώ άσκησε κριτική και σε άλλες πτυχές του νόμου- πλαισίου του Υπουργείου Παιδείας.

Η νέα Πρύτανης, Καθηγήτρια Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου αναφέρθηκε στις δικές της προτεραιότητες τις οποίες είχε καταθέσει στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα πριν την εκλογή επισημαίνοντας ότι έχει επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνει.

Διαμήνυσε ότι θα πάρει αποφάσεις που ενδεχομένως δεν θα αρέσουν σε όλους ενώ έκανε μνεία στη συνεργασία του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της αυτοδιοίκησης.

«Όλοι γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά πιστεύω στην ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την πρόοδο υπολογίζοντας στις συνέργειες όλων. Θα συνεχίσω να ενισχύω την εξωστρέφεια του πανεπιστημίου αλλά θα προχωρήσουμε και σε ανατροπές όπου χρειάζονται. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή αλλά θα υπάρξουν αλλαγές και θα κληθώ να πάρω αποφάσεις που δεν θα αρέσουν σε όλους. Το κοινό όφελος θα είναι απτό» επισήμανε η νέα Πρύτανης.

Να σημειώσουμε ότι την Π.Ε Πρέβεζας εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας.

Πηγή: epiruspost.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες και στις εξεγέρσεις για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία-Ειρήνη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...