Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 11:01

Αδελφοποίηση των ΚΔΑΠ «Το Μελίσσι» και «Ρόδα» του Δήμου Ιωαννιτών

Δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με το ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών «Ρόδα»ανέπτυξε το πάντα δραστήριο δημοτικό ΚΔΑΠ «Το Μελίσσι».

Τα δύο ΚΔΑΠ επισφράγισαν τη συνεργασία τους μέσω  της διαδικασίας αδελφοποίησης. Σκοπός της είναι  η ανταλλαγή εκπαιδευτικών μεθόδων, η κοινή ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων καθώς και η ανάδειξη ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και σημείων της κάθε περιοχής.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 το Δημοτικό ΚΔΑΠ Ριζοβουνίου «Το Μελίσσι» υποδέχτηκε μέλη της Δομής «Ρόδα» και από κοινού περιηγήθηκαν στον Δήμο μας. Πρώτος σταθμός η Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, όπου επιχειρήθηκε μία ιστορική προσέγγιση και αναδρομή στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, τη νεροτριβή και το νερόμυλο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Λίμνη Ζηρού όπου και τα μέλη των δύο δομών αντάλλαξαν ιδέες για παιχνίδια και δράσεις. Αφού ψάρεψαν και έπαιξαν αποχώρησαν ανανεώνοντας το ραντεβού για περιήγηση στην πόλη των Ιωαννίνων το προσεχές διάστημα.

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Ωρέλια Στήκα, Αθηνά Τσαμπαλά, Νότης Ντανίκας και Νίκος Νούσιας, ενώ το ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού «Το Μελίσσι» οι εκπαιδευτικοί Αλεξάνδρα Τσάτσιου και Χριστίνα Πέτρου.

Από τη δημοτική αρχή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΖΗ κ. Θεόδωρος Πανούσης και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ζάβαλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση είχε προγραμματιστεί για τη λήξη της περυσινής σχολικής περιόδου, αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε.

Δελτίο Τύπου


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΕΔ Ηπείρου: Προβληματισμός για την επιβολή μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας

Επόμενο Άρθρο

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και του Δημάρχου Πρέβεζας στα πλαίσια υλοποίησης του εγκεκριμένου έργου OPEN MALL

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18/06/2020 στο Επιμελητήριο Πρέβεζας στα […]