Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 22:17

Έτοιμο το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο στην Κρανιά

Οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς με τις μνήμες να ”ξυπνούν” ευχάριστα για δεκάδες ανθρώπους που πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια κάνοντας τις πρώτες μαθησιακές τους τάξεις στο συγκεκριμένο κτίριο.

Πλέον το κτίριο είναι έτοιμο να στεγάσει το Λαογραφικό και Ιστορικό μουσείο της Κρανιάς και της ευρύτερης περιοχής.

Μάλιστα η Αδελφότητα Κρανιωτών Πρέβεζας Κρανιά σε ανακοίνωσή της στην σελίδα τους στο Facebook καλούν τους κατοίκους τόσο της Κρανιάς, όσο και των γύρω περιοχών να συμβάλουν με την προσφορά κειμηλίων και λαογραφικών ειδών με σκοπό όπως αναφέρουν να γίνει ένα πραγματικό στολίδι και πόλος έλξης για το χωριό τους.

Η Αδελφότητα Κρανιωτών στο προσεχές διάστημα να ξεκινήσει μία προσπάθεια συλλογής και συγκέντρωσης υλικού σε συνεργασία με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Κρανιά και την Τύρια.

Τέλος σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Κρανιάς ευελπιστούν ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί και θα δημιουργηθεί μία όμορφη λαογραφική συλλογή.

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοταχώς για νέο μεγάλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ, προς δίμηνη παράταση στο τρέχον

Επόμενο Άρθρο

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Πρέβεζας – Οι εγγραφές συνεχίζονται

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Ανάπτυξη Τώρα: “Πιστεύουμε σε ένα πολυετές αναπτυξιακό σχέδιο για την κοινωνία του Δήμου Πρέβεζας και όχι σε αποσπασματικές λύσεις”

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πρέβεζας, που […]