Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 22:55

Έρχονται εκπτώσεις, black friday και cyber monday 2020

 

Tι πρέπει να ξέρετε για εκπτώσεις, black friday και cyber monday 2020: Η Black Friday βρίσκεται μόλις έναν μήνα μακριά και είναι αναμενόμενο ολόκληρη η αγορά να προετοιμάζεται για να κινηθεί σε ρυθμούς εκπτώσεων.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις. Πότε ξεκινούν

Μάλιστα, οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, ενώ οι προσφορές θα κορυφωθούν στις 27 Νοεμβρίου με τη Black Friday αλλά και νωρίτερα, την Δευτέρα στις 20 του ίδιου μήνα με τη Cyber Monday.

Σημειώνεται ότι δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που βλέπουν τον μήνα των εκπτώσεων και ιδιαίτερα την ημέρα της Black Friday ως μια ευκαιρία για να καλύψουν τουλάχιστον ένα μέρος των ζημιών που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, ειδικοί της αγοράς αναμένουν ότι η φετινή Black Friday θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τις προηγούμενες καθώς τα καταστήματα θα πρέπει να επικεντρωθούν στις ηλεκτρονικές προσφορές. Και αυτό γιατί το καταναλωτικό κοινό από τη μία εξοικειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις online αγορές και από την άλλη φοβάται -σε περίοδο κορονοϊού- τις ουρές που πιθανώς θα δημιουργηθούν στα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Όσον αφορά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, επειδή η 1η Νοεμβρίου είναι Κυριακή, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα από τις 11:00 έως τις 18:00, ενώ . Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, δηλαδή, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκειά τους, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Πώς θα κυμανθούν οι τιμές

Είναι γεγονός ότι πολλοί επιχειρηματίες αλλά και μεγάλες αλυσίδες υπέστησαν σοβαρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού και για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να δούμε πολύ γενναιόδωρες προσφορές που μπορεί να αγγίζουν και το 80% από την πρώτη ημέρα.

Επιπλέον, τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών αν και αναμένεται να συμμετάσχουν διστακτικά, τουλάχιστον στην αρχή, στον «χορό των προσφορών», αναμένουν να έχουν μεγάλο τζίρο όλη την περίοδο της Black Friday, με δεδομένο ότι ο κορονοϊός εκτίναξε την οικιακή ψυχαγωγία αλλά και την τηλεργασία. Επομένως, τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές, laptop, σταθεροί υπολογιστές, οθόνες, ηχεία κ.α. αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, δηλαδή, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Ξεκινούν σε λίγες μέρες οι ενδιάμεσες εκπτώσεις με την αγορά να τις περιμένει σε ανυπομονησία για να πάρει ανάσα, αφού η πανδημία έχει χτυπήσει τα καταστήματα.

Στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου την Κυριακή 1η Νοεμβρίου μέρα που ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις θα είναι ανοιχτά σούπερ μάρκετ και μαγαζιά.
Τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, δηλαδή, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σημειώνεται ότι απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων ενώ σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις (81%) πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πηγή:ipaidia.gr

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Στην Παραμυθιά ο μεγάλος τυχερός των 2,3 εκ. ευρώ!

Επόμενο Άρθρο

28η Οκτωβρίου: Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς – ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...