Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 16:51

Έρευνα για τον κορονοϊό από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Με στόχο την καλύτερη κατανόηση της στάσης του γενικού πληθυσμού έναντι της απειλής του COVID-19, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διεξάγει έρευνα σε συνεργασία με την Ιατρική Φροντίδα Ιωαννίνων, στα πλαίσια της Μελέτης Υγείας Ηπείρου.
Μέσω της έρευνας θα αξιολογηθούν οι γνώσεις, απόψεις και στάσεις των Ελλήνων σε θέματα που άπτονται της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και γενικότερα σε θέματα εμβολιασμών.
Δεδομένου ότι στην κρίσιμη αυτή περίοδο η συζήτηση για τον κορωνοϊό έχει αναδειχθεί σε πρωταρχικό ζήτημα της δημόσιας σφαίρας με καθοριστική για την ενημέρωση των πολιτών τη συμβολή διαφόρων πηγών πληροφόρησης, η έρευνα επικεντρώνεται επίσης στην αξιολόγηση του κοινού απέναντι στις παραπάνω πηγές.
Στην έρευνα οι πολίτες καλούνται, μεταξύ άλλων, να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως εάν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορωνοϊού, εάν ακολουθούν τα μέτρα κοινωνικής πρόληψης/προστασίας ενάντια στην εξάπλωσή του, εάν θα εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο, ποια είναι η γενικότερη στάση τους έναντι των εμβολιαστικών προγραμμάτων κ.α.
Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εξαιρετικά σημαντική για την επαρκή αξιολόγηση των πληθυσμιακών τάσεων και των πιθανών μελλοντικών επιπτώσεών τους στην υγεία του πληθυσμού.Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι απλή, ανώνυμη και δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί.
Το ερωτηματολόγιο της έρευνας βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfK0Q8DDYDUbF…/viewform
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Θετικό πρόσημο για την μισθωτή εργασία ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο

Επόμενο Άρθρο

Χρυσή Αυγή: Βαριές ποινές αλλά δεν εξάντλησαν τα όρια! Ισόβια στον Ρουπακιά – 13 χρόνια στην ηγετική ομάδα – Έξι χρόνια στην Ζαρούλια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...