Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023, 10:15

Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων: Βανδαλισμοί στο συγκρότημα του 2ου Λύκειου

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας,τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο συγκρότημα του 2ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας.

Κάθε τέτοια ενέργεια αντανακλά τον εξουσιαστικό ναρκισσισμό των δραστών και ταυτόχρονα ρίχνει νερό στο μύλο αυτών που επιθυμούν να καταστήσουν τους εκπαιδευτικούς χώρους, αστυνομοκρατούμενες ζώνες.

Το σχολείο αποτελεί αναντίρρητα  αναπόσπαστο κομμάτι  της κοινωνίας, η οποία τροφοδοτείται από αυτό, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το τροφοδοτεί. Γι’ αυτό το λόγο οφείλει να αφουγκράζεται τους παλμούς της εκπαιδευτικής κοινότητας, να κατανοεί της ανάγκες της και να βρίσκεται σε μια αέναη ισότιμη συνδιαλλαγή μαζί της, λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες της, αλλά και τις ανησυχίες της.

Καθίσταται επιτακτική ανάγκη λοιπόν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, λαμβάνοντας  οι υπεύθυνοι τα κατάλληλα κι απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας

Βέλλιος Λάμπρος                                                                Κούκια Χριστίνα  

Προηγούμενο Άρθρο

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: Η παραδοσιακή ενδυμασία του Σουλίου το 1821

Επόμενο Άρθρο

Διαδικτυακή συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας σε πολύ σημαντικό Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο του Κολλεγίου Αθηνών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...