Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 17:53

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων – «Τέλος» το γνήσιο υπογραφής και η επικύρωση αντιγράφων από την Αστυνομία

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, αναγνωρίζοντας τις υπάρχουσες αγκυλώσεις της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που αυτές επιφέρουν στους συμπολίτες μας, αναφορικά με την ολοκλήρωση Διοικητικών διαδικασιών, αλλά ταυτόχρονα και την προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας για αυτοβελτίωση και εκσυγχρονισμό, οφείλουμε να επισημάνουμε τις πρόσφατες αλλαγές που επήλθαν με το Νόμο 4837/2022 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α 106/2-6-2022, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας στις διαδικασίες με την Δημόσια Διοίκηση.

Ειδικότερα στο παραπάνω Νομοθέτημα, και συγκεκριμένα στο Άρθρο 22 με θέμα «Αποδέσμευση υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας από τη βεβαίωση γνησίου υπογραφής και από την επικύρωση αντιγράφων – Τροποποίηση παρ. 1 και 2 άρθρου 11 ν. 2690/1999», επιχειρείται από τη Διοίκηση, με γνώμονα την απλούστευση των διαδικασιών, η απεμπλοκή της Αστυνομίας από την εν λόγο διαδικασία.

Ο πολίτης πλέον μπορεί να βεβαιώνει το γνήσιο υπογραφής σε οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή ή Κ.Ε.Π βάσει Δελτίου Ταυτότητας και με τη συνδρομή των λοιπών προϋποθέσεων του Νόμου, ενώ επιπρόσθετα για τις ίδιες διοικητικές πράξεις έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης των ηλεκτρονικών εφαρμογών της Διοίκησης (GOV.GR).

Η Ελληνική Αστυνομία μετά την ψήφιση του παραπάνω Νόμου απεμπλέκεται από την αρμοδιότητα να βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής ή να θεωρεί αντίγραφα εγγράφων πολιτών.

Οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν για χρόνια τα παραπάνω καθήκοντα, στα οποία απασχολήθηκε ένας ικανός αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι πλέον θα συνδράμουν στα κύρια καθήκοντα και την αποστολή του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ, στην εμπέδωση του κλίματος ασφαλείας για όλους μας.

Ο πρόεδρος

Βαγγέλης Μυλωνάς

Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Στέφος


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Αυξανόμενο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τουρισμό και επενδύσεις στην Ήπειρο

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Πρέβεζας: Επιμνημόσυνη δέηση για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...