Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 18:23

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας: ”Είμαστε ενάντια στις παρεμβάσεις του υπουργού στο Συνδικαλιστικό μας κίνημα”

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρεβέζης εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην αιφνιδιαστική και άνευ προηγουμένου παρέμβαση του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στα εσωτερικά της λειτουργίας του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος. Με σχετική τροπολογία, χωρίς προηγούμενο διάλογο, καταργεί τις ισχύουσες διατάξεις του συνδικαλιστικού μας Νόμου και περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των Αστυνομικών.

Θα περιμέναμε από τον κ. Υπουργό να ασχοληθεί πρωτίστως και να δρομολογήσει λύσεις σε μια σειρά μεγάλων και χρονιζόντων ζητημάτων που απασχολούν και ταλανίζουν τον Αστυνομικό και τις αστυνομικές υπηρεσίες, με προτεραιότητα στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας, τη βελτίωση της εκπαίδευσης, τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, στη στελέχωση- ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, στην υλικοτεχνική υποδομή κλπ.

Αντ’ αυτού βλέπουμε μια ωμή και αντιδημοκρατική παρέμβαση στα εσωτερικά της συνδικαλιστικής μας λειτουργίας. Μια λειτουργία που κατακτήθηκε και διευρύνθηκε με σκληρούς, επίπονους και επίμονους αγώνες. (Ν.2265/1994 και Ν.3938/2011).Αγώνες για δημοκρατία, ισονομία, αξιοκρατία, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για επαναπροδιορισμό και επαναπροσανατολισμό του ρόλου και της αποστολής της Αστυνομίας και των Αστυνομικών, για δικαιώματα όπως οι άλλοι εργαζόμενοι κλπ. Αγώνες που έφεραν θετικά αποτελέσματα και καταξίωσαν τον Αστυνομικό στην Ελληνική Κοινωνία.

Με την προωθούμενη τροπολογία του κ. Υπουργού καταδεικνύεται ολοφάνερα η βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας για υποδούλωση και έλεγχο του Συνδικαλιστικού Κινήματος των Αστυνομικών. Με τη συγκεκριμένη διάταξη καταργείται η απλή αναλογική. ” Διατάσσεται πως θα γίνεται η όλη εκλογική διαδικασία.-Ενιαίο ψηφοδέλτιο, τρόπος σταυροδοσίας, με ένα και μοναδικό σκοπό τον εξωστρακισμό και τον αποκλεισμό της φωνής και παρουσίας στα όργανα, της “μειοψηφίας “, ακόμη και του 49,99% των συναδέλφων.

Αυτή η απαράδεκτη παρέμβαση του κ. Υπουργού εκλαμβάνεται ως ενέργεια άκρως προσβλητική και απαξιωτική, αφού πέραν των άλλων ουδέν μεμπτών έχει κανείς να μας προσάψει όλα αυτά τα 25 και πλέον χρόνια της υποδειγματικής μας συνδικαλιστικής λειτουργίας και δράσης.

Είναι προσβολή και υποτιμητική για εμάς η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, γιατί ο Αστυνομικός καθίσταται υποδεέστερος σε σχέση με τον πυροσβέστη, λιμενικό και από κάθε άλλο εργαζόμενο. Πιο ικανοί είναι αυτοί από τον Αστυνομικό για να επιλέγουν ελεύθερα τη διαδικασία επιλογής-εκλογής των οργάνων τους; Έχουν περισσότερες δεξιότητες, περισσότερο νου στον τρόπο άσκησης των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενώ ο Αστυνομικός στερείται αυτής της ικανότητος, να συλλογιέται ελεύθερα και δημοκρατικά?

Από πλευράς μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την προσβλητική και απαξιωτική αντιμετώπισή μας

Προς τούτο καλούμε:

-Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει άμεσα την ντροπιαστική για τους Αστυνομικούς τροπολογία.

-Τους κ.κ Βουλευτές και τα Πολιτικά Κόμματα να παρέμβουν άμεσα στον κ. Υπουργό και να συμβάλουν καθοριστικά στην απόσυρση της τροπολογίας.

-Την ΠΟΑΣΥ και τις άλλες Ομοσπονδίες των Σ.Α. να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν την απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας, καλώντας τις Α/βάθμιες Οργανώσεις τους σε σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων.

Προηγούμενο Άρθρο

Σ.Κ Νικόπολη: Ανανέωση συνεργασίας με το φυσικοθεραπευτή κ. Καβάγια Νικόλαο

Επόμενο Άρθρο

Ήπειρος: Απογραφή ζωϊκού κεφαλαίου έτους 2021

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...