Ένα βιωματικό σεμινάριο για γονείς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

Ημερομηνία:

spot_img

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ που υλοποιεί το 6ο Δημ. Σχ. Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου  βιωματικό σεμινάριο με θέμα τη διαφορετικότητα.

Το σεμινάριο έγινε από το ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ. Πρέβεζας και ομιλήτρια ήταν η κ. Πασσατζόγλου Μαρία, ψυχολόγος του Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο η διαφορετικότητα επηρεάζει την οικογενειακή ζωή, την εκπαίδευση και την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Ένα από τα σημαντικά μηνύματα που αντλήθηκαν από αυτήν τη συνάντηση ήταν η ανάγκη για ανοιχτό διάλογο και εκπαίδευση. Οι γονείς κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι ένα ανοιχτό και υποστηρικτικό περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά τους να μπορούν να αναπτυχθούν.

Ένα άλλο σημαντικό μήνυμα ήταν η αξιολόγηση της διαφορετικότητας ως πλούτο, όχι ως εμπόδιο. Η διαφορετικότητα μπορεί να φέρει νέες ικανότητες, ταλέντα και προοπτικές στη ζωή των παιδιών, αλλά πρέπει να αναγνωρίζεται και να υποστηρίζεται από την οικογένεια και την κοινωνία.

Η υποστήριξη της διαφορετικότητας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία και την επιτυχία των παιδιών.

Σε περιόδους όπου η διαφορετικότητα συχνά οδηγεί σε αντιπαράθεση, αυτό το σεμινάριο μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να αγκαλιάζουμε την ποικιλομορφία και να δημιουργούμε έναν κόσμο που δέχεται και υποστηρίζει κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως των διαφορών του.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα βήματα της Δόρας Στράτου η Πρέβεζα – Με την παράδοση σε πρώτο πλάνο!

Με σημείο αναφοράς την ελληνική παράδοση, τον πολιτισμό και...

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Δράση ενημέρωσης και πρόληψης στην Πρέβεζα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, το Κέντρο Ψυχικής...

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την Παρασκευή 18/9 στις 7 στα Δικαστήρια

Συμπληρώνονται 13 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα...

Τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου για τους δικαστικούς υπαλλήλους

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρέβεζας συμμετέχει στην 3ωρη πανελλαδική...