Έναρξη εργασιών του έργου «Δημιουργία πεζοδρομίων στον Δήμο Πάργας»

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν τα έργα από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην θέση « Μπούντα» που αφορούν στην κατασκευή πεζοδρομίων σε θέσεις στο υφιστάμενο δίκτυο του Δήμου το οποίο αποσκοπεί στην βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και την μείωση των ατυχημάτων. Το πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαiκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο «Sub 2-16631 Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», που είναι ενταγμένο στον Άξονα 4.6.«Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας».

Συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2.243.252,58€. Οι θέσεις όπου θα υλοποιηθεί το έργο είναι:

  1. Στον αστικό ιστό της πόλης Καναλακίου με μήκος 3,125 μέτρων.
  2. Στην Τ.Κ Μουζακαίiκων με μήκος 890 μέτρων.
  3. Στην είσοδο της πόλης του Καναλακίου με μήκος 1,550 μέτρων στην θέση Μοναστήρι «Μπούντα».
  4. Στην Τ.Κ Βουβοποτάμου με μήκος 905 μέτρων.
  5. Στην Τ.Κ Αγίας Κυριακής με μήκος 1,025 μέτρων
  6. Στον αστικό ιστό της πόλης της Πάργας με μήκος 1,850 μέτρων.

Στόχος του έργου είναι η ισορροπημένη εναρμόνιση των προτεινόμενων υποδομών με τις υφιστάμενες καθώς οι  παρεμβάσεις που θα γίνουν αποτελούν από μόνες τους ολοκληρωμένες και λειτουργικές λύσεις ώστε να προκύψει ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Η υλοποίηση του έργου αφορά επεμβάσεις σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας και με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας λόγο της μεγάλης κίνησης πεζών και οχημάτων στις ανωτέρω θέσεις του οδικού δικτύου του Δήμου Πάργας και με συνολικό μήκος 9.345 μέτρων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια αφίσα που σώζει ζωές από το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Μια εξαιρετικά σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία για την τοπική...

Μαζικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Πρέβεζα – «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας»

Εκατοντάδες συνταξιούχοι από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τη Λευκάδα...

Η καρδιά της πόλης χτυπάει στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας συμμετείχε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα...

Ευχαριστήρια Επιστολή του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας στην εταιρεία TEFAS GROUP για τη δωρεά απινιδωτή

Η Διεύθυνση και η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου...