Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 21:24

Έναρξη εργασιών για τη κατασκευή της Μαρίνας στο Νυδρί στο πλαίσιο της πράξης AI SMART του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Ιταλία

Στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Νυδρίου Λευκάδας», παραβρέθηκε χθες (26/1/2022) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τον υπεύθυνο του έργου εκ μέρους του Αναδόχου.

Η πρώτη μέρα εργασιών περιελάμβανε μετρήσεις και αποτύπωση του βυθού της θάλασσας με τη χρήση GPS ακριβείας και ορθοφωτογράφιση στην περιοχή χωροθέτησης. Ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του εργοταξιακού χώρου στη ξηρά. Μάλιστα, ο κ. Κτενάς είχε την ευκαιρία να επιβιβαστεί στο σκάφος που εκτελεί τις βυθομετρήσεις και να παρακολουθήσει τη διαδικασία από κοντά.

««Είμαστε ικανοποιημένοι για την αφετηρία κατασκευής ενός σπουδαίου αναπτυξιακού έργου τουριστικής υποδομής στο Νυδρί, που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία και οικονομική ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ των μεγάλων έργων που έχουν προβλεφθεί για την ευρύτερη περιοχή, όπως η ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου που οδεύει προς ολοκλήρωση.

Το Νυδρί θα αποκτήσει ένα σύγχρονο τουριστικό καταφύγιο, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ελλιμενισμού με προφανή οφέλη για την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη τη Λευκάδα.

Με την αξιοποίηση ελληνικών και ευρωπαϊκών πόρων, προχωράμε στη διαμόρφωση των υποδομών και προϋποθέσεων για τη αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας, την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας γύρω από τον τουρισμό σκαφών, την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης, την τόνωση της τοπικής οικονομίας»» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το προς κατασκευή έργο περιλαμβάνει

  • Την κατασκευή της λιμενικής εγκατάστασης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, με την κατασκευή προσήνεμου μώλου (μόνιμου και πλωτού), την αξιοποίηση των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων, και την πόντιση πλωτού προβλήτα.
  • Την κατασκευή κτιρίου διοίκησης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, ώστε να εξυπηρετούνται συστηματικά και ουσιαστικά οι επισκέπτες, παρέχοντας όλες τις ανέσεις που επιβάλουν οι σύγχρονες τουριστικές απαιτήσεις.

Το έργο «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Νυδρίου Λευκάδας» υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την εταιρεία SABO S.A. Η χρηματοδότηση είναι από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Ανδριατικής-Ιονίου), συνολικού προϋπολογισμού για την Π.Ε. Λευκάδας 3.600.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Επιτροπή 1821-2021: Απολογισμός της χρονιάς που πέρασε

Επόμενο Άρθρο

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣ Πρέβεζα για την απώλεια του Αργύρη Κωλέτση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...