Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, 16:55

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδόθηκε έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο για αύριο Παρασκευή προβλέπονται από  τις μεσημβρινές ώρες  και κατά τόπους ισχυρές και καταιγίδες. (Ακολουθεί το αναλυτικό δελτίο της ΕΜΥ). Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, με έγγραφό της προς τους εμπλεκόμενους φορείς εφιστά την αυξημένη προσοχή τους.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.

Πιο αναλυτικά:

Αύριο Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της
Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνελήφθη στα Ιωάννινα που είχε αφαιρέσει τσάντα από θαμώνα καταστήματος εστίασης

Επόμενο Άρθρο

Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για την καθαριότητα στα σχολεία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Ευχές εορτών παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ Ν. Πρέβεζας

Τo Δ.Σ. του Παραρτήματος Πρέβεζας  και τα μέλη του , σας εύχονται ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με Ευτυχία,  Όνειρα, Χαμόγελα, Υγεία, Αγάπη, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες…. Λγος (ΤΘ) ε.α. Ιωάννης Γιώτης  Πρόεδρος Σχης (ΜΧ) ε.α. Κων/νος Μπουρνάκας  Αντιπρόεδρος–Ταμίας Λγος (ΠΒ) ε.α. Αναστάσιος Καρδάμης Γραμματέας Τχης (ΠΖ) ε.α. Κων/να Τρομπούκη Μέλος